söndag, januari 02, 2022

Mål och måluppfyllelse

I början av året följde jag upp de mål jag satt upp med hundarna 2020 samtidigt som jag satte nya mål för 2021.  Det är nu dags att följa upp målen och sätta upp nya för 2022.

Uppföljning mål 2021

Pandemin satte som förväntat stora hinder även i år men nog har vi gjort lite i alla fall.

Vinna:

Målet var att starta i Elitklass på WT. Eventuellt hade jag också tänk mig någon start i rallylydnad eller lydnad/bruks om hon höll sig pigg och friskt i kropp och knopp. Vinna var inte pigg i början av året och på våren upptäcktes nya juvertumörer varför Vinna opererades i mars. Operationen gick bra men det gjorde att hela vårens träningssäsong mer eller mindre försvann. Hennes ryggtillstånd försämras sakta men säkert men hon får vara med som mycket hon vill och orkar.

Många tävlingar blev inställda och det arrangerades nästan inga WT:n pga Coronan. Den start som blev med Vinna var därför den på Tollarspecialens wt. Där skötte hon sig alldeles utmärkt och belönades med 82p och en andra placering.

Esset:

Eftersom vissa delar blev inställda 2020 så återstod en del som vi flyttade med oss till 2021. Målen var därför att i år få till BPH/MH tillsammans med kullen eller på egen hand. Eftersom pandemin fortsatte så genomförde vi MH på egen hand i Timrå. Å som hon gjorde det! Bästa tjejen!!!

Godkänd kvalificeringsprövning och start Wt Nkl med målet att bli uppflyttad till Ökl var ett annat mål. Eftersom Corona satte stopp för resor till Norge så blev det ingen kvalificeringsprövning men i oktober arrangerade SSRK Gävleborg ett WT och samtligt KM och  äntligen kunde vi starta. Esset skötte sig perfekt, belönades med 93p, ett första pris och vi vann hela provet och blev klubbmästare och nu också uppflyttad till Ökl.

Start och 1:a pris tollingjaktprov och om allt känns riktigt bra start retrieverjaktprov: Det blev tre starter på tollingjaktprov, alla med 0:or som resultat. Detta är nått vi verkligen måste åtgärda till nästa år.... Någon start på retrieverjaktprov blev det inte i år annat än ett inofficiellt prov tidigt på året vilket resulterade i en 0a. Vi får hoppas att vi kan komma till start under 2022 istället.

Appelklass bruksspår; Det blev en start i slutet av september och trots lite missöden så klarade vi uppflytt efter perfekt spårarbete. Vi slutade också som 1a och var det enda ekipaget av 10 som klarade uppflytt.

Utställning med fina resultat hade vi hoppats på men coronan ställde in alla utställningar. På sommaren fick vi dock chansen att ställa ut på en exteriörbedömning och där belönades Esset med Excellent med CK. I november fick vi chansen att att ställa ut i Rättvik. SSRKs dubbelutställning som resulterade i dubbla Excellet. 


Ev. som en bonus höll jag öppet för start i rallylydnad Avancerad klass och lydnadsklass 1 men något sådant hann vi inte med.

I i slutet av året kunde vi äntligen genomföra BPH tillsammans med kullen. Även det genomförde Esset med trevligt resultat.

Mål 2022

Vinna 

Det primära målet med Vinna är hon ska hålla sig pigg. Gör hon det hoppas jag att vi kanske kan starta WT igen och ev. lägre klass bruksspår om vi får till bra träningar i vår.

Esset

Esset stora mål är absolut tollingjaktprov där jag verkligen vill ha ett 1a pris i Nkl.

Om det arrangeras wt:n så kanske vi testar att starta ökl.

Tredje målet är att starta på retrieverjaktprov Eventuellt ska träningsgänget försöka komma över till Norge i vår och planerar då att genomföra kvalificeringsprövning och starta Nkl retrieverjaktprov.

Blir det träningar i totohallen i år och vi får till lydnaden så kanske vi testar Lydnadsklass 1, rallylydnad och bruksspår lägre klass i nämnd ordning men vi får se.

Inga kommentarer: