fredag, januari 07, 2022

En heldag utomhus i kylan

 Hyffsad tidig morgon med frukost och sedan tog vi sparkarna för att åka en sväng. Testade om Esset ville dra men hon började skälla på sparken. Tror att linan vad för kort vilket gjorde att sparken kom för nära inpå henne. Testade att byta till en annan lina och då gick det bättre och hon drog på ordentligt mellan varven. 













Vinna lunkade på bredvid Henke och när vi sedan släpptes dem båda så var Vinna den som verkligen sprang på ordentligt. Riktigt roligt att se!

Esset fick sedan köra lite apportering med vilt innan vi gick in och fikade och värmde oss lite. Är så imponerad över hennes fina apporteringar av gås. Jag tycker att hon verkar tycka änder är stora obland så trodde aldrig att gås skulle fungera men det funkade finfint!






Det var betydligt kallare idag med -17 men soligt och fint.

Efter fikat såg vi lite skidskytte och sedan gick vi ut igen. Vinna fick apportera kanin och kråka och Lasse och Henke gjorde upp eld i eldkorgen där vi senare gjorde kolbullar. Riktigt smaskigt med kolbullar och lingonsylt. Katarina, Jonas, Anton, Klara, Alva och Moa, en kompis till Klara kom också ut och käkade.


När vi alla var mätte och ganska frusna så packade vi ihop och åkte hem när övriga gick in.

Väl hemma blev det en brasa då det var lite kallt inne. Vi badade sedan tunna och gjorde middag. På kvällen såg vi för första gången Gudfadern.

Inga kommentarer: