söndag, juni 19, 2022

Hemmafix och spår

 Idag hade vi inget planerat men massor som behöver göras hemma. Henke gick ut och började röjja sly och gräs på och runt tomten. Under tiden tog jag tjejerna på en promenad genom byn. Idag tog jag mig verkligen tid åt att ha hundarna fint vid sidan. Ja Vinna behöver jag inte jobba med när det gäller det utan det är Esset som behöver detta. Kände mig tålmodig och lugn så höll mig till min plan och det blev riktigt bra men fint fotgående hela promenaden.

När jag kom hem samlade jag ihop fiberdukarna som vi kämpat med på gräsmattan. Eftersom det hela tiden blåser så har vi dock fått fixa dessa flera gånger per dag men då det blåser hela tiden så orkade vi inte längre utan nu tog vi bort dem. De ligger ju ändå aldrig där det ska...

På eftermiddag tog vi en tur ner på stan och dessutom oljade jag och målade ändträt på räcket så att det i alla fall är grundmålat. Målade också runt fönstren i köket som bara varit grundmålade sedan köksrenoveringen. Tyvärr hade vår träolja klumpat sig så baksidan av räcket hann jag inte grunda och Colorama hade inte söndagsöppet så att jag kunde köpa ny olja så det får bli någon annan dag.

En tur upp till skjutbanan blev det på eftermiddagen. Då la vi två spår till tjejerna. Ett 250 m spår la Henke till Esset och Vinna fick ett 500 m spår som jag gick ut. 

Eftersom Henke inte har spårappen så har jag inte Essets spår men detta är i alla fall Vinnas fina spårarbete.

Sååå supersäkra bägge två! Medan spåren låg så gick vi ännu en ordning och reda promenad, denna gången mestadels efter stigar i skogen. Nu jädrans är jag på G för att få till koppelgåendet med Esset.

När vi kom hem gjorde vi Pizza på grillen. Mums!


God efterrätt blev det idag också dagen till ära. 

Attans att helgen redan är slut. Alldeles för lite ledig tid känner jag!!!

Inga kommentarer: