måndag, juni 27, 2022

Veterinärbesök

 Vinna är som sagt seg och det är mycket som jag misstänker. Å ena sidan spökar ju alltid ryggen, är det den som gör att hon inte längre kan/vill gå? Sen har hon såret på benet som inte blir bättre, kan det vara en tumör och i så fall finns det fler så att det är det som är problemet. Å så har vi de fakto att hon löpt för länge och att de som kommer ut dessutom är brunrött och nästan lite grönt. Det är inte mycket men det kommer droppar ibland vilket får mig att misstänka PYO (Pyometra = Livmoderinflammation). Ringde därför veterinären och berättade om mina misstankar och fick därför en tid redan på eftermiddagen idag.

Henke åkte hem på lunch och jag åkte sedan hem och hämtade Vinna vid 13:30. När jag ändå åkte till Delsbo så åkte jag förbi ett ärende med en utbrunnen lastbil där släckvattnet runnit rakt ner i en sjö. Såg ju inte så kul ut:



Hos veterinären konstaterades att Vinna hade en sänka på 65, ska vara under 10 så PYO var nog rätt misstanke. Det betyder att hon måste opereras med det finns inga tider. Båda klinikerna sommarstänger nästa vecka så veterinären tyckte att jag skulle ringa runt. De började först att kolla om de kunde möblera om de ärenden de har i veckan och lyckades på så vis få till en operationstid på torsdag. Fram tills dess får hon äta antibiotika å så hoppas vi att hon håller sig hyffsat pigg fram tills torsdag och att operationen ska leda till att vi får tillbaka en betydligt friskare och piggare hund.

När vi satt och åt middag knastrade det till i munnen och när vi ätit färdigt konstaterade jag att jag bitit av en tand. Åååå så typiskt men förklarar de konstiga stötarna jag känt ibland när jag tuggat. Har pågått i säker ett par månader men ny klyvdes tanden. Jaha, bara att ringa tandläkaren i morgon då.

Klockan 19 var vi ett gäng som träffades i Norrbo för att planera Klubbmästerskapet som vi ska ha till hösten. Vi fick klart med plats, domare och kanske till och med funktionärer så det blev en produktiv kväll i 30 graders sommarvärme.

Inga kommentarer: