lördag, juni 11, 2022

Träning för Anna-Lena Wendt och Janne Eriksson

Började dagen med gemensam hotellfrukost och sedan indelning i grupperna. En nybörjarklassgrupp som skulle ledas av Anna-Lena och en öppenklassgrupp som leddes av Janne. Jag var i öppenklassgruppen. 


Träningen inleddes med prat om Jannes tänk när det gäller att träna hund. Mycket om grunder för att underlätta för hunden och skapa förutsättningar för att med så små medel som möjligt föra sin hund till ett "lyckat resultat". 


Efter detta hade Janne lagt ut en dirigering. Man skulle sedan en och en gå fot fram till Janne för att han skulle se följsamhet och hur vi förde oss. Det kastades sedan en markering som inte hunden fick se och sen skulle vi skicka på dirigeringen. Tror till stora delar att han ville se hur följsamma hundarna var och Esset är följsam så den biten var inga problem. Dirigeringen däremot strulade. Den var inte särskilt lång men gick jäms med en stig och med terrängskifte så först ville hon ta stigen men då blåste jag stopp. Lyssnade fint och stannade. Fick henne in i terrängbytet men sedan hamnade hon fel i vind. Blåste stopp och närsök men fick henne inte att söka effektivt och nu slutade hon lyssna på stoppsignalen så jag gick ut och satte henne där jag stoppat. Dirigerade henne ut och till sist lyckades hon.



Efter första övningen fortsatte vi prata om träningstänk och vad han sett på alla hundarna under första övningen och var han tyckte att vi skulle tänka på. 


På eftermiddagen skulle vi fokusera på igångar i vatten och passivitet vid vatten. Esset är såå lugn och fin och bryr sig inte om alla kast och plask. 

Övningen fick ut på att få hunden att gå ut i vattnet utan synretning och att att hunden succesivt skulle gå längre och längre. 

Vi började med en markering där hunden fick se både kast och plask. Nästa skick fick de inte se något kast men däremot höra ett plask. Sista gången gick vi bort så att de varken såg eller hörde kast eller plask. Esset skötte sig exemplariskt och eftersom det gick så bra så fick vi en fjärde övning då vi inte fick någon syn eller hörselretning och skulle dessutom stå högt uppe i skogen och skicka. Inte heller nu var det några som helst problem. Riktigt duktig och en bra övning för det jobb som vi haft senaste tiden med direkta igångar i vattnet.




Vi avslutade träningen vid 16-tiden. Då tog jag Esset på en promenad innan jag gick in i husvagnen och bytte om och tog lite tilltugg och gav Esset mat.


Middag intogs i smedjan. Grillbuffé med Haloomi, kyckling, fläsk och nötkött. Sallader, kokt potatis och goda såser.

Inga kommentarer: