måndag, juni 06, 2022

Nationaldagsledighet

 Nationaldagen bjöd på fantastiskt väder med sol och blå himmel. Började dagen med att hissa flaggan och ta en lugn frukost. 



Innan frukost så tog jag med Esset på en löprunda genom byn och sedan blev det en kortare promenad med tjejerna innan vi tog släpvagnen och åkte till Rusta. 

Jag hade sett ut en trädgårdsmöbel som vi tror kan passa bra på framsidan. Det finns enligt nätet bara en kvar så det var läge att vara på plats tidigt. Turen var med oss och möbeln inhandlades. Så snart vi kom hem började vi montera ihop den och sedan avvek jag för att åka och träna hund. Provupplägg med vilt var planen.

Esset och Chimey gick i par men upplägget var ändå nybörjarklass. Esset fick börja med en enkelmarkering på vatten med lång i-/uppgång vilket gick finfint. Blev sedan två enkelmarkeringar i skvattramterräng och både duvan och kråkan kom in fint och avlämnades i hand.

När jag sedan kom till söket började strulet. Esset sökte ok och hittade vilten. Greppade snabbt men avbröt inlevereringarna och la ner och strulade på. Fattar på allvar ingenting och blev sååå trött på hennes beteende.  Hon fick hämta 4 vilt men oavsett viltslag så var beteendet detsamma.

Avslutade med en vattenmarkering som hon hämtade och levererade in fint.

Efter hennes jobb fick Vinna komma ut och ta ett dummiesök och några vattenmarkeringar. Hon sökte så fint och apporterade tills hon hittade en kvarglömt and i söket. Den skulle slitas sönder och ätas upp. 

Vilken skitträning det blev! Så besviken!!!

När jag kom hem hade Henke klippt gräsmattan och monterat det sista på möbelgruppen så nu är entrén och altanen klar. Det som vi ska fixa är en liten förbättring på trappsteget upp till altan samt lägga duk och grus intill trallen så att gräset inte växer alldeles mot. Det ska dock inte ta så lång tid men vi får ta det när tid finns.

Till middag gjorde vi lite sill till förrätt och plockmat till varmrätt. Bl.a. seasamknyten med rökt lax och pepparrotskräm.

Inga kommentarer: