lördag, juni 18, 2022

Prova på Wt och B-prov

 Idag blev det tidig uppstigning klockan 06:00 för att träffa Göran och Zenitha ute vid Hamering klockan 07:00. VI åkte tillsammans och det är skönt att det går så bra med Jazza, Chimey och Esset i samma bur.

Anlände till Österström klockan 08:30 och klockan 9 var det samling. SSRK Sundsvall arrangerade en prova på dag med både Wt och B-prov med vilt. Före lunch var det Wt och efter lund B-prov med vilt.

Prova på Wt:t var bara två övningar. Den fösta innabar ett långt fotgående med skott under transport. Uppställning ute på en myr där det sköt ett skott och kastades en markering på långt håll. Man fick skicka efter att man fått lov och Esset spikade markeringen och gjorde allt bra även om hon vid fotgåendet kändes het som en kokt potatis.

Den andra övningen var ute i skogen. Upplägget var snarlikt och nu kändes hon lite lugnare och gjorde övningen precis lika fint denna gången. Betygsmässigt kan blev det 20+20 även om det inte delades ut några poäng men det fanns inget att dra på.

Vi hade tur för precis medans vi satt och åt lunch inne i logen så kom en regnskur som dragit förbi när vi gick ut igen.

B-provet hade följande upplägg. Fotgående till vatten där det gick två enkelmarkeringar från båt. Esset löste uppgifterna fint även om första anden hamnade på backen.

Transport ut till en myr där det gick ett skott ut mot söket. Söket låg på myr och vidare upp i skogen. Totalt 5 vilt låg ute. Esset sökte fint, sponata upptag men dåliga inleveringar där de antingen hamnade på mina fötter och den ena la hon ner säkert 5 meter framför mig. Den fjärde anden kom till min hand så då valde jag att inte skicka på flera.

Provet avslutade med två enkelmarkeringar ute på myren. Esset hämtade fint men även här med dåliga inlevereringar. Självklart fick man också vara passiv på nästa hund.

Summa summarum: Het hund, för första gången till och med med något gnäll vid passiviteten. Bra igångar, bra vattenarbete, fina uppdag och bra markeringar. Fin vid sidan och stadig men med riktigt dålliga inlevereringar. Vi får jobba på med det nu ett tag. Det är nått som kommit nu på slutet och sker bara när det är vilt.

En riktigt trevlig och bra dag!

Så snart jag anlände till Hudik så bytte jag om å så åkte vi ner på stan för att se Anton på podiet inför balen.

Efter det så åkte vi hem och grillade och efter maten däckade jag direkt i soffan och vaknade först vid 01-tiden . Blev lite tv-titt fram till 02:30 och sen sov jag ganska dåligt resten av natten.

Inga kommentarer: