fredag, juni 24, 2022

Midsommarafton

 Midsommar 2022

Fantastiskt väder redan när vi steg upp på morgonen. Satt ute och åt frukost och tog en midsommarbild på tjejerna med svenska flaggor och liten midsommarstång.



Vi skulle gå en promenad med Vinna är så seg och loj så det blev en kortis för henne å så åkte Henke iväg och handlade lite istället. Jag och Esset gick en ordning och redapromenad genom hela byn.

Väl hemma fick hundarna ligga inne i och det relativt svala huset medan jag och Henke tog en cykeltur till Hagmyren. Över 3000 person hade letat sig dit för att se földop och trav och ha picnic i gräset intill banan. Riktigt varmt och mysigt.


Vi kom tillbaka hem efter att ha plockat upp burkar efter vägen om ett gäng ungdomar kastat när de ocskå cyklade in till Hagmyren. Jag säger bara VARFÖR? Föräldrarna ska absolut få höra det och dessutom kastade jag in några burkar på deras uppfart så att de själva får ta hand om dem.

Efter detta satte vi oss i skuggan på framsidan och åt lite räk. och laxtårta som en sen lunch eller tidig förrätt kanske...




En vila inomhus och på kvällen blev det lite sill och nubbe samt pepparlax och en cheesecake med lufttorkad skinka, ungsrostade tomater, oliver och rucola.

En lugn och skön midsommarafton på tu man hand. Tanken var att bada balja men vem vill hoppa ner i en 38 gradig balja med vatten när det är nästan 30 grader i luften? Nä det får vänta till någon annan dag.


Inga kommentarer: