lördag, september 11, 2010

Marknad i Hudiksvall

Dagen började lugnt. Satt vid datorn en stund, såg lite nyhetsmorgon, läste tidningen, åt frukost och inväntade att Jonas skulle ringa. Idag skulle vi nämligen göra marknaden i Hudiksvall. Henke skulle åka karusell med Anton och Klara och jag skulle strosa runt bland marknadsstånden.

Strax före 12 bestämnde vi oss för att åka ner på stan en sväng först å då passade jag på att köpa 2 linner och en tröja sedan gick vi till marknaden. Började med att köpa mina favorittrosor och lyckades övertyga Henke om att köpa liknande kalsonger.

Mötte sedan upp Birgitta, Jonas och barnen och där delade vi på oss. Jag och Birgitta gick en sväng medan Henke och Jonas åkte karuseller med Anton och Klara. När vi blev hungriga gick vi och käkade men då avvek Jonas och barnen. Blev en kebabtallrik på marknaden och då noterade vi att klockan hade hunnit bli närmare 16:30. Vi hade planerat att gå ut och käka ikväll men med såå sen "lunch" skippade vi den tanken.

När vi kom hem hade vi förutom underkläder handlat tunnbröd, en present till Klara och goda rullrån.

När vi kom hem tog vi med hundarna på en sväng upp i skogen, blev några få kantareller men huvudsyftet var ändå att rasta hundarna.

Kvällen blev lugnt med film och sedan vid 22-tiden stekte vi lite marinerade tigerräkor, sparrig med västerbottenost och "koppar" med banan och ädelost å såklart vitt vin.

Inga kommentarer: