måndag, september 20, 2010

Power-walk

Varför går veckorna så fort? Å varför går helgerna ännu snabbare? Hinner inte med mig själv... Nu vill jag gå i idé och sova en vecka sedan tror jag att jag är tillbaka på banan igen. Är detta möjligt?

Dagen har i alla fall spenderats med div ärenden och framförallt så har jag lyckats sortera bort alla ärenden som avslutats och sorterat ner dem i arkivet igen.

Efter jobbet så gick jag och Gunilla tillsammans med Humla och Maggie och en trut ner på täkten för att viltträna lite med den trut som inte rymdes i min frys. Maggie fick först ett spår som hon spikade och sedan sa det bara Tjoff så satt truten i munnen och Maggie kom springande till matte i full fart.

Nästa spår blev mera ett sök men truten smackade hon in i mun lika fort denna gång. Enligt matte hetare än när det är dummieträning men vilken härlig viltattityd på unga Maggie.

Humla fick också ett kort släpspår men var allt annat än spårnoga. Truten hittade hon såklart och packade snabbt in den i munnen och med snyggt grepp avlämnade hon den till min hand.

Gunilla gick sedan och la truten på andra sidan ett dike, ca 60m bort medans jag och Humla tränade lite fotgående. När Gunilla var tillbaka skickade jag Humla på en dirrigering. När hon passerade över spåret så vek hon av och jag blåste stopp och skickade tillbaka henne till vänster. Skickade sedan på ut och hon tog sig över diket. Började söka på andra sidan så jag blåste stopp igen och skickade ut. Hon sprang ut och precis när jag blåser stopp och höger så får hon truten i näsan och hittar den snabbt. Svarade ENORMT fint på varje kommando men jag behövde för många kommandon för det avståndet men helt obanad terräng brukar vi inte träna så jag tyckte hon löste det bra och är nöjd.

Humla fick sedan ett skick dit jag hade kastat truten innan vi vände hemmåt. Hon verkligen njuter av arbete nu. Måste få till en start i år!

Efter middagen blev det Power-Walk 5,2km. Tog längre tid än att springa såklart, mindre jobbigt rent konditionsmässigt men mycket jobbare kropppsligt.

Väl hemma satt jag och strulade med bokföringsprogrammet. Får det inte att funka men nu fick jag igång det gamla så det får leva ett år till så ska jag parallellt försöka första det nya programmet.

Inga kommentarer: