fredag, maj 14, 2021

En smak av sommaren

 Lite skön lugn morgon då jag låg kvar en stund i sängen. Tog sedan en kopp kaffe framför nyhetsmorgon och sedan intogs lite frukost. Innan jag packade iväg mig och hundarna så oljade jag in en ekspegel och en pall som vi har i hallen. Vädret var helt fantastiskt så jag kunde stå utomhus och göra detta så jag gick ut redan klockan 8.30.

Klockan 10.30 träffades hundgänget, Tobbe, Kajsa, Göran, Zenitha, Anna, Anna och Sofia för en riktigt härlig hundträning. Vi höll för första gången till vid Kaffebönan och körde lite provlikt träningsuppplägg. Jag testade Esset på ett sök som hon inte setts läggas ut och där inte jag varit ute i söket och även idag såg jag en tendens till omotivation och avsaknad av initiativförmåga och fart vilket är sååå olika Esset. Jag tror att det hänger samman med skendräktighet men det kan också hänga samman med annat så jag testar och skyndar långsamt eller avvaktar lite. I övrigt var hon duktig. Ett annat "problem" är att hon vid första apporten på vatten gärna stannar till vid vattenkanten så jag måste ge ytterligare en kommando. Det beteendendet ska vi jobba bort i sommar. Avlämningarna från vatten har dock blivit mycket bättre och sitter för det mesta i hand nu för tiden.

Även Vinna fick göra samma "prov" och innan jag slutade träningen helt för dagen så fick Esset apportera några änder vilket gick helt ok. Känns som att den biten också börjar ordna sig vilket tyder på att även det i huvudsak hänger samman med skendräktigheten. Här kommer en bildkavalkad från träningen.















När jag kom hem kl. 15:30 så stannade jag ute och röjde lite i lusthuset och tog ner belysningen i äppelträdet. Satte mig sedan i en solstol i bara bikini och smuttade på ett glas vitt vin. Var ute fram till kl.17.30 i ett sträck.

Till middag blev det smörgåstårta och på kvällen blev jag sittande och såg en serie som hette "The Sounds". Det visade sig vara 8 avsnitt så det blev en MYCKET sen kväll/natt. Kom inte i säng förrän klockan 03:30.

Vilken dag det blev! Man fick verkligen en smak av sommaren idag. Träning i linne, sola i bikini. HÄRLIGT!!!!

Inga kommentarer: