söndag, maj 02, 2021

Heldag med hundträning

Tyckte att jag hade ont i foten och när jag kollade på den så kunde jag konstatera att jag minsann måste fått nått på foten igår när jag jobbade på klubben.

Idag var det fint väder och perfekta förutsättningar för hundträning. Vi gick en promenad med tjejerna och sedan drog jag iväg till Forsa. Där blev det hundträning i många timmar. Först hjälpte jag Ann med lite viltträning och provupplägg och sedan kom hela gänget.  Idag blev det Tobbe och Kajsa, Göran och Zenitha, Sofia och så jag och Ann. Totalt 7 stycken och vi delade upp gänget i två grupper. 

Först körde vi Vinna, Jazza, Link och Dex. Först gick vi på linjen så hundarna kom ner i varv, fick mycket passivitet och fotgående. 

Efter detta så la vi upp fyra målområden som innebar terrängskiften. Vi la upp en riktigt hög nivå men Vinna klarade övningarna jättefint och de gjorde även de övriga hundarna.

När detta gäng var färdiga så blev det fikapaus och sedan fick övriga hundar köra samma övningar. Esset, Ecco, Chimey och Gilda (?). Kul att ha med en golden i gänget igen. Även dessa hundar skötte övningarna väldigt bra trots hög svårighetsgrad.

Innan unghundarna var färdiga fick de några långa markeringar också. Där blev det också terrängskiften och de klarade de kanon.

Ny kort fikapaus och sedan fick de första hundarna komma ut igenom då få långa dubbelmarkeringar i svår terräng. Den ena dubbelmarkeringen hade Vinna jättesvårt för trots att den hamnade mitt ute på en klippt täkt. Konstigt hur det kan bli! Tur att hon är bra på dirigeringar.

Blev en himla bra träning och jag tror Vinna var gladast av att verkligen få en rejälträning med hög svårighetsgrad. Kom hem först klockan 15:30 så det blev verkligen en hel dags hundträning. Synd att det inte blev några bilder men det säger hur intensiv träningen varit å andra sidan.

Under tiden som jag varit borta hade Henke börjat fälla träden på området där vår jordvärme ligger så idag har vi alla fått oss en genomkörare.

Vi var så trötta på kvällen så vi orkade inte laga någon riktig mat utan istället blev det lite plockmat.

Jag hade för kul skull beställt antikroppstest å de kom idag så vi testade oss bägge två. Resultatet visade att ingen av oss har antikroppar.

Inga kommentarer: