lördag, maj 08, 2021

Officiell utställningspremiär

 "Sovmorgon" och sen en promenad genom byn. Henke gick sedan ner och fortsatte med "skogsarbetet" på vår jordvärme medan jag oljade in vårt nya soffbord och en av bänkskivorna i köket.

Efter detta åkte jag till Hudiksvalls kennelklubb där Hälsinglands Kennelklubb hade arrangerat officiell exteriörbedömning. Eftersom Esset, som fyllt två år fortfarande inte har någon officiell bedömning så hade jag anmält henne till detta arrangemang.

Medan jag väntade på vår tur så körde jag lite lydnad med Vinna på brukshundklubben. Då kunde jag samtidigt se Kajsa ställa Link och Ecco som båda fick Excellent och CK.

Esset är väldigt glad och tycket att utställning är toppen. Hon belönades också med bästa tänkbara resultat, Excellent med CK med fin kritik.

"Fint välformat huvud. Bra proportioner. Välformade ögon, bra färg. Utmärkta öron. Bra hals. Utmärkt överlinje. Tillräckligt hös svans i rörelse. Bra kropp, aningen lång i länden. Passande benstomme. Samlade tassar. Välvinklad. Effektivt steg, bra från sidan och bakifrån, lite lös fram. Dubbel päls i bra kvalité. Bra färg och tecken."





När vi kom hem hade Henke precis jobbat klart så vi gjorde lite lunch och sedan åkte vi till Lingarö och gick en skogspromenad som avslutades med några vattenapporter för bägge tjejerna.

Även idag blev det grillmiddag. Vi grillade oxfilé och gjorde en potatiskaka och en god sallad med bl.a. fetaost och grillad paprika.

Inga kommentarer: