måndag, februari 07, 2022

Firande och lönepåslag

 Idag började jag arbetsdagen på hemmaplan och klockan 9 hade vi miljöinspektörer ett möte med vår chef. Vi blev kallade i fredags och informationen var tunn. Alla skulle avbryta det som de höll på med och koppla upp på ett Teamsmöte för att alla skulle få del av viktig information vid ett och samma tillfälle. Jag hade mina misstankar om vad det kunde röra sig om och det visade sig att jag hade helt rätt. Vi har under lång tid arbetat med att försöka få upp våra löner. Vi kan konstatera att vi är en arbetsplats med en stabil personalstyrka. Vi är många som arbetat på samma ställe under lång tid, dvs få som hoppat runt och bytt jobb. Det är ofta när man byter jobb som man har chans till löneökningar men varför ska man behöva byta jobb hela tiden för att ha en vettig löneutveckling. Hur som helst så har vi också sett att vår personal när någon byter jobb inom kommunen får en rejäl löneökning vilket är märkligt med tanke på att man alltså har samma utbildning, erfarenhet och arbetsgivare. Vår chef har också sett detta och verkligen i alla möjliga och omöjliga sammanhang lyft problemet med att vår yrkeskategori halkat efter trots att vi hela tiden i olika sammanhang visar att vi presterar och får högsta betyd i undersökningar och kundomdömen. Sååå med denna långa bakgrund fick vi idag reda på att kommunen från centralt håll prioriterar vår yrkeskategori vilket innebär att vi från april genomgående får ett lönepåslag på 2000kr/månad och person. Wow vad kul och Äntligen får man väl säga.... !!!

Efter detta glada nyhet tog jag veckans första löprunda och idag ville även Vinna hänga med vilket hon inte brukar vilja. Men självklart! Vill hon så får hon! Rundan kändes lite trög men det gick och det funkade även för Vinna.

Jobbade vidare fram till lunch men efter mat och lunchpromenad så åkte jag in till stan och hämtade blommor och tårta och åkte till jobbet.

I morgon fyller vår chef, Maggan 60 år. Hon var på jobbet idag men skulle vara ledig tisdag och onsdag så då passade vi på att fira henna idag vilket vi tycker passade bra och särskilt efter morgondagens trevliga besked. 

LCHF till trots så var jag såklart tvungen att ta en liten smakbit av den goda Delsbotårtan.



En vacker och lite häftig  bukett fick hon också.

På kvällen blev det en promenad genom byn och sedan blev det middag och tv på kvällen




Inga kommentarer: