tisdag, februari 01, 2022

Från sol till moln

 Gårdagens soliga och vackra väder försvann tills idag och en mulen och grå dag visade sig istället. Kylan bestod dock och temperaturen hade sjunkit ytterligare ner till - 12 grader. Prognosen för kommande dagar visar dock på både snö och storm så jag passade på att genomföra veckans andra löprunda idag på förmiddagsfikat. Lite tungt kändes det men 4 km avrundades trots detta...

På lunchen genomförde jag en mycket lugn promenad efter skoterleden. Hundarna fick vara lös  hela tiden och för Vinnas skull höll vi ett lugnt tempo idag. Trots detta så höll sig faktiskt även Esset lugn och drog inte iväg så långt på sina rundor.

Annars var fokus på jobbet ett tillstånd för arbete inom vattenskyddsområde och förberedelser inför kommande inspektioner i morgon.

Efter jobbet, kl. 16:30 gick jag skoterleden runt huset innan jag åkte iväg till Totohallen. Där var jag helt själv så jag passade på att köra platsliggning med tjejerna. 3 minuter där Esset råkade ställa sig och nosa efter drygt 2 minuter. La om och då låg hon fint i drygt 3 minuter och dessutom fint när jag gick tillbaka och ställde mig bakom henne och vidare fram till henne. Vinna låg totalt drygt 5 minuter trots att jag la om Esset. Hon är bensäker på platsliggning.

Platssittning efter det. Esset sitter så fint och stabilt men Vinna lägger sig alltid efter bara 15-20 sekunder. Hon sitter sällan nu för tiden så jag struntar i att hon lägger sig.


I övrigt körde jag fotgående, ställande under gång, inkallning med ställande med bägge hundarna samt rutan, nu med tasstarget. Esset fick dessutom lite krypträning.

När jag kom hem blev det en varm och god ost och champinjonsoppa vilket passade perfekt när man var lite frusen. Senare på kvällen blev det Sverige mot Norge.

Inga kommentarer: