söndag, augusti 21, 2022

Bra träning vid en tjärn i Delsbo

 Idag var det fint väder så vi tog tjejerna på en promenad genom byn på förmiddagen. Jag åkte sedan till Delsbo för att träna hund medan Henke åkte och handlade lite inför arbetet med att dra el och gjuta fast lyktor som vi ska ha på framsidan. På baksidan installerade vi lyktor redan nått år efter att vi flyttat in men på framsidan har vi avvaktat eftersom vi visste att vi skulle behöva gräva upp gräsmattan när nytt avlopp skulle anläggas.

Zenita hade planerat ett upplägg för dagens träning och det blev väldigt bra. Först gjorde vi tre övningar i ena delen av tjärnen. En markering på land, dirigeringar över vatten som vi placerat ut innan vi tog med hundarna samt ett sök som vi också la ut innan hundarna fick komma med. Markering kastades sedan fick en hund ta vattendirigeringen, en hund fick ta söket och sedan skulle den sista hunden hämta markeringen. Mycket passivitet och bra övningar som hundarna klarade fantastiskt bra. Vi körde det upplägget två varv.

Efter detta fick hundarna vila medan Vinna fick komma ut och köra några enkelmarkeringar på vatten, ett mindre sök samt dubbelvarkeringar på vatten. Hon fick också vara med på fikat och när vi la upp träningen för den andra omgången. Då blev det firigering på land, längst med vattnet, ett närsök samt enkelmarkering på vatten. Markeringen gick först, sedan skulle en hund ta dirigeringen, en annan ta närsöket innan den tredje hunden fick ta vattenmarkeringen. Även denna gången var hundarna väldigt duktiga även om några av hundarna hade svårt att vänta på sin tur när vattenmarkeringen skulle hämtas.

Avslutade med att kasta markeringar på andra sidan en liten ö på vattnet. Även detta klarade hundarna fint på lite olika sätt.

Blev en riktigt riktigt bra träning!!!

När jag kom hem hade klockan hunnit bli 16:30 och det var dags att börja med maten. Jag rastade dock hundarna medan Henke satte igång med Tacosen som vi skulle äta idag. Jag hittade så mycket kantareller på min promenad att jag bara var tvungen att plocka dem trots att jag inte hade nått att plocka i. Tog av mig min långärmade tröja och knöt den som en påse så att jag fick med mig alla. Blev en 2-3 liter.

Supergott med Taco och resten av kvällen blev lugn framför tvn. Det här var också ett sätt att fira sin 18 åriga bröllopsdag, Satinbröllop. Grattis till oss båda och tack Henke för de fina rosorna.

Nu väntar hela första arbetsveckan efter semestern och nästa helg blir det en tripp upp till Umeå för min del.

Inga kommentarer: