lördag, augusti 06, 2022

Drivardag med träning ökl

 Idag hade jag inget planerat så jag skulle bara driva runt och titta på provet och ta dagen som den kom. Vaknade tidigt och var vaken mellan 5-6 men somnade sedan om och vaknade först klockan 9. Tog då en löprunda med Esset runt campingen. Blev ca 3 km och den tredje löprundan denna veckan. Efter det blev det frukost och först efter det blev det frukost.

Efter en kort rastning åkte jag så ut till provområdet och smög omkring på de olika rutorna. Hann se en hel del hundar i alla klasser.

När provet i juniorrutan var klart fick jag och Johanna 5 änder att träna med. Vi åkte då till Ökl rutan och förberedde för prov. Vi ville testa upplägget och hur våra hundar skulle klara det. Fräsi fick börja med tolling och sedan dubbelmarkeringen som på provet. Hon löste den jättefint. Efter det fick hon ta in ett av söken med tre vilt. Mycket bra arbete.

Esset fick sedan köra samma prov och gjorde det alldeles utmärkt. Idag satt dessutom allt vilt i min hand även om den första på vattnet blev en målvaktsräddning. Söket svepte hon in och efteråt fick hon dessutom ta en dirigering efter att Johanna först kört dirigeringar med Fräsi. Även dirigeringen gick riktigt bra!



Ingrid som var dagens skytt (med vattenballonger) lämnade följande kritik: 😂😂😂

Dyktig ekvipasje med gjensidig lyst til å jobbe sammen. Meget godt samarbeid mellom hund og fører. Esset har fine innganger til vannet, god svømmeteknikk- inkludert vannshow med en lekker piruett til ære for publikum. Hun utfører en excellent dobbelmarkering, der hun legger godt i vei mot vilt nr 2. Hun blir litt svimmel av piruetten og behøver bittelitt dirigering fra fører for å treffe rett på, men lytter godt til matte og mestrer øvelsen utmerket. Matte får også plusspoeng for et excellent håndballmottak på første markering. Resten av viltet kom inn i hand på proffeste sett."

När vi kom tillbaka till campingen hamnade vi på Speedapporteringen där Esset fick köra två svängar och fick tiden 12:69 vilket var riktigt bra. Vi hade säkert kunna komma ner om vi försökt fler gånger men det fick räcka. Blev lite familjebilder efter detta:
Jag och Esset, Johanna och Fräsi, Håkan och IPA och Jeanette och Tessla

Esset, syster Fräsi, syster Ipa och mamma Tessla

Jag och Johanna gick sedan och käkade en ceasarsallad på restaurangen. Jag gick sedan och bytte om innan jag gick ner till Vildandensträffen på husvagnscampingen.

Senare på kvällen hamnade jag hos Johanna och Tina tillsammans med Johanna och Ingrid och även ikväll blev det en mycket trevlig kväll med mycket skratt.

Inga kommentarer: