torsdag, augusti 04, 2022

Funktionärer Ökl och ett riktigt åskoväder

Uppstigning i rimlig tid kl. 07:30 även om jag sovit dåligt och varit vaken många gånger under natten.  Hämtade upp Anette och Kicki för att åka ut i skogen där jaktprover anordnades. Alla inom gångavstånd från varandra så en och samma parkering för alla rutor. Hur perfekt är inte det?

Jag hamnade i båten på provet men det var en minst sagt enkel uppgift i alla fall så länge jag var ensam i båten. Den var verkligen inte gjord för fler än en person. 

Jag har aldrig varit på jaktprov där man kunnat sjunga med i alla möjliga låtar såsom Boten Anna, En kväll i juni mm. Det var tydligen konfirmationsläger någon stans i skogarna på andra sidan sjön. Vädret var bästa tänkbara även om värmen resulterade i en del flugor på viltet men svårt att göra nått åt det på sommaren. Här kommer lite bilder från några startande på provet:









Jag hann upp till bilen vid 10-tiden, på lunchen och sen efter provet så att jag kunde rasta Esset som skötte sig så fint och kunde gå lös på provområdet trots trafik med folk, hundar och bilar. Lilla älskade loppan!

Efter lite social tillvaro med en massa nya och gamla bekantskaper så åkte vi tillbaka till campingen. Vi fick med oss några fåglar så jag, Anette, Birgitta och Liselotte gick ner mot vattnet och körde lite vilt. Först på land och sen i vatten för att köra avlämningar. Innan vi var färdiga så började det mullra i fjärran så vi fick skynda hemåt. Vi hann precis hem när regnet kom och sen ökade det i intensitet med både muller och blixtrar. Jag tror faktiskt detta var det mäktigaste åskovädret jag varit med om i Sverige. Esset tog dock det hela med ro och var trött efter dagen och träningen.

Jag var också trött efter dagen och med tanke på vädret kände jag inte för att lämna stugan så det fick bli rester från gårdagens middag och sedan tv. När det var dags för kvällsrastning hade regnet upphört men senare under natten kom det tillbaka liksom åskan men då sov både jag och Esset.

Inga kommentarer: