måndag, augusti 29, 2022

En ineffektiv arbetsdag

Kopplade upp mig redan klockan 06:15 men konstaterade ganska direkt att datorn inte piggat på sig under helgen. Tangenterna fungerar fortfarande så dåligt att det inte går att använda datorns tangentbord. Kopplade upp dator till en stor skärm samt ett tangentbord och en mus och då funkar den som den ska men den måste ju funka att ha med också så jag felanmälde den till Fiberstaden. 

Klockan 07:30 kom elektrikern som skulle installera laddboxen till elbilen. Kom på den geniala idéen att dra kabeln i befintligt rör under grusgången vilket besparade oss en del grävjobb och risk att gräva av fiberkabeln. 

Hundarna skötte sig så fint idag medan han sprang och spikade och fixade.

Precis vid fikat behövde han bryta strömmen och jag var ombytt och hade planerat en joggingtur så då var det bara för mig att dra iväg tillsammans med Esset medan Vinna fick vara kvar hemma. Hon blev av någon anledning halt i gårkväll så idag ska hon ta det lugnt. Hon haltar på vänster framben.

Precis när jag kom tillbaka efter min 5,2 km runda så var det dags att koppla på strömmen igen. I samma veva hörde Fiberstaden av sig och meddelade att de fixat en lånedator och att de ville att jag skulle komma in med min.

Så jag åkte in till stan samtidigt som elektrikern åkte då han var klar. När jag kom tillbaka så började det verkliga strulet. Först lyckades jag inte logga in i datorn så jag ställde in mig på att jag skulle behöva åka in till jobbet. Men så kom jag på att jag hade skrivit upp min nummer och när jag använde det så lyckades jag komma in i datorn. Eftersom datorn precis ominstallerats så skulle installationen färdigställas och vissa program aktiveras. Men då konstaterade jag att mailprogrammet saknades, skype och även övriga officeprogram. Jag letade och letade och laddade hem program men fick inte till det. När jag till sist gav upp och kontaktade Fiberstaden så fick jag återkoppling efter ett tag och efter ytterligare strul så lyckades han ta över min dator och kunde liksom jag konstatera att det inte fanns som de skulle men det var inget som Fiberstaden inte kunde fixa. Liten alternativ lösning men funktionell tills vi vet om min dator går att fixa till.

Såå efter detta långa inlägg kan man konstatera att jag fick precis ingenting gjort idag. Suck!

På lunchen blev det en kort promenad då jag inte vill att Vinna ska överanstränga sitt onda framben i onödan.

Efter jobbet promenerade jag med tjejerna genom byn och Henke klippte gräset nu när vi slapp gräva. 

Till middag blev det ädelostfylld kycklingfilé och ris och sen slapp framför tvn de sista vakna timmarna.

Inga kommentarer: