söndag, augusti 28, 2022

Umeåprovet dag 2

 Uppstigning och frukost och tog dessutom med lite matsäck innan jag åkte iväg till provplatsen. I natt kunde jag ladda bilen och dessutom tankade jag innan jag åkte ut till provet så kan jag köra direkt hem sen.

Idag hade jag startnummer 2 men jag såg hela första hundens arbete innan jag hämtade Esset.

Även idag en mycket snygg ansmygning och tolling. Idag var hon mera avslappna i passiviteten också. 






Satt fint på vattenmarkeringarna men liksom igår kastades markeringarna från samma sida och nära land vilket gjorde att hundarna gick upp vid kastaren och fick en lång landtransport innan avlämning. Första markeringen la hon ner liksom igår så jag försökte på den andra markeringen att få henne att ta vattenvägen tillbaka genom att ställa mig på andra sidan nätet men det funkade inte så även den andra markeringen la hon ner.






Efter vattenmarkeringarna var det en landmarkering som hon löste kanonbra.



Efter detta så var det sök i det höga gräset. Hon började bra men jag såg direkt att det blöta partiet av söket var en liten gräns som hon gärna ville undvika. Hon avbröt två inlevereringar och la ner och tog upp dem efter uppmaning och då kom de i hand. Alla vilt kom i alla fall in vilket gjorde att vi ändå fick ett pris. 






Det blev ett Good idag.

Efter sista hunden i nkl tog de lunchpaus för att omstrukturera till Ökl och då frågade vi om vi i Nkl kunde få åka då vi alla hade långt att köra. Skönt att komma iväg i tid. Kom till Hudik redan klockan 16 och åkte då direkt och tvättade bilen innan jag åkte hem. 

Väl hemma blev det uppackning och sedan n promenad med tjejerna genom byn. 

Henke hade under helgen gjort klart med belysningen på framsidan. Såå skönt att få belysning även på framsidan för nu är det riktigt mörkt på kvällarna.



Inga kommentarer: