fredag, augusti 05, 2022

Provstart på specialen

 Idag var det dags för provstart. Började med att se första ekipaget på Nkl rutan och gick sedan till Elitrutan för att se Håkan och Tesla men jag kom lite för sent för det då de bröt en bit in i provet. Gick istället tillbaka och såg några Nkl och juniorhundar innan jag började förbereda Esset för start. Det hade blivit lite strykningar och dessutom var det en del hundar som bröt så det gick fort. När hunden före Esset var klar för start dök dock ytterligare en deltagare upp så det slutade med att vi helt plötsligt skulle starta efter lunch så då hann jag se ytterligare några hundar när jag satte tillbaka Esset i bilen.

När det var dags för start kände Esset taggad. Hon satte dock igång och tollade bra men lite koll på omgivningen. Under passiviteten stirrade Esset in skytten så det blev lite ofokuserat när hon skulle börja om att tolla för då var hon bara tvungen att spana in skytten lite. Kom dock igång fint igen efter det.

Första markeringen gick och hon gick fint i vattnet och simmare ut fint. Den första anden hamnade dock på mina fötter. Andra markeringen gick men den hamnade i handen i alla fall. Nu var det dags för söket... Hittade första anden nere vid vattnet och levererade snabbt in den till min hand. Andra anden hittade hon uppe i skogen. Den hamnade dock en meter i från mig. Tror hon skulle ta ett nytt grepp men då tog jag den. Hon sökte fint över hela området om mera därtill. Övrigt vilt kom i hand.

Provet avslutade med en markering som hon inte gick rakt ut på men som hon ändå hittade snabbt och levererade i hand.

Jag var helt säker på ett excellent men tyvärr var anden från söket som hon la ner lite väl långt ifrån mig så jag fick ta ett steg så det blev ett Very Good. Ändå nöjd och lite lättad att det gick bra på ett prov då jag ju vet vad hon kan.


Efter provet gick jag och tittade på Ipa i Elitklass och sen träffade jag Isa med Esmeralda som startat på WT idag.  

Tyvärr var även hon klart så jag hann inte se nått av deras arbete men det lät som att de gått bra. Vi slog oss lite senare ner på området när prisutdelningen för wt:t var. Blev en mysig stund och det visade det sig att Isa och Essan fått fina 76p med poäng på alla stationer.


Bild från juniorrutans prov
Marco och Mille (Fågelsjöns Kloker)

När tillställningen var klar åkte jag tillbaka till campingen, Gick en promenad med Esset och gjorde sedan middag, ribbs i ugnen med cole slaw. Precis när jag ätit klart och tagit en dusch kom Håkan förbi så jag gick till hans och Jeannes stuga. Där anslöt sedan Johanna, Lasse och Gunliz, Liselott m.fl så det blev en riktigt rolig och trevlig kväll.

När jag gick hem till min stuga mötte jag en grävling på campingen. Mycket intressant tyckte Esset! Varvade ner i min stuga framför tvn en stund innan jag kröp till kojs.

Inga kommentarer: