fredag, april 18, 2008

Falkeland del 1

Jobbade med pappersjobb även idag så nu börjar jag kunna ana att det faktiskt finns en botten på högen.

På lunchen gick vi på Nojs för första gången på rätt länge och det smakade såklart kanongott...

Klockan 15 gick jag från jobbet för att åka hem och rasta hundarna, byta om och sedan åka iväg till Strandarna för del 1 på Falkelandinternatet. Vädret visade sig från sin aldra finaste sida så vi fick en underbar kväll i solen.

Ralf Falkeland

Vi började med lite fotgående och lydnad och där var det bara en själv som var lite okoncentrerad och inte riktigt med på alla höger, vänter helt om och halter... Humla hängde dock med helt OK.

Träningen gick vidare med markeringsövningar från linje. Markeringarna kastades in i skogen och sedan fick man gå runt hela linjen och ställa sig på en annan plats och skicka. Humla skötte sig OK men fick söka ett tag och det är ju då jag tycker intensiteten är för låg. Saknar rejällt driv!
Träningen fortsatte med kast när vi gick i linje. Kasten kom både framför och bakom linjen så det blev många kast. Man fick sedan i uppdrag att hämta en viss kastad dummie så nu gällde det att vara med och markera, (både hund och förare) eftersom det blev lite av dirrigeringar då det kastats flera dummiesar. Nu skötte sig Humla bra, hon är ju inte svår att få i anvisad riktning.

Nästa övning var dirrigering med målträning. Detta var inget problem för Humla på den nivå träningen låg ikväll. Skickades till en plats och backade sedan successivt längre och längre bak.

Carola har ställt upp för en dirrigering

Hmm, så här ska det väl inte gå till...?

Inte led vi denna sköna vårkväll

Melker skickar Noomi

Noomi

Sådan husse sådan hund. Inte är det konstigt att Noomi lägger sig och myser mellan momenten, Melker passade också på att lägga sig tillrätta vid elden


Ralf förbereder Roland och Ginny för kommande övning

Ralf tog fram sin hund för att visa hur våra hundar skulle aggera på stoppsignal nästa gång...

Efter en paus vid elden fortsatte vi med lite markeringar i skogen. Vi gick fram 2 och 2 och fick sedan skicka på kommando. Före kasten visste vi inte vem som skulle få skicka. Inte heller nu var det några problem. Humlas tempo är galopp men fortfarande skulle jag önska mera driv även om Falkeland tyckte att tempot var fullt tillräckligt, hon är ju en tollare och ingen jaktlabbe.
Kvällen avslutades med en dirrigeringsövning höger, vänster och ut. Att ta dirrigeringar var inget problem men nu blev ett annat problem tydligt. Humla gillar inte att gå på taggiga buskar, då kan dummiesen få ligga kvar. Bekväm är väl ordet...

Träningen kändes bra och en lagom uppladdning inför nästa helg. Tar med mig Falkelands ord att Humlas arbete är fullt tillräckligt för att gå till pris på SSRK jaktprov. Ralf Falkeland ska för övrigt dömma Workingtestet på tollarspecialen i år fick jag höra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Flores Online, I hope you enjoy. The address is http://flores-on-line.blogspot.com. A hug.