söndag, april 06, 2008

WT utbildning dag 2

Etta tyckte det var måttligt skoj att sova borta. Hon apporterade skor halva natten men jag gjorde allt för att få henne att förstå att jag inte tänkte vakna bara för att hon gnällande kom med en sko. Helena hade därför 4 par skor i fönstret när morgonen kom.

Dagen började med frukost och sedan en promenad med vovvarna innan det var dags att sätta igång med dagens arbete. Grupperna fick först gå ut och gå igenom sina respektive stationer men vi kände oss klara med vår station så vi delade istället upp arbetsuppgifterna och stannade inne. Behöver jag säga att det såklart regnade och stundvis snöade. Typiskt! Vädret är också anledningen till varför det inte blev nån fotografering idag. Ville inte ha kameran med ut i regnet.

Klockan 10 kom ett antal deltagare till workingtestet. Då var det bara att sätta igång. En station åt gången och minst en hund i varje klass skulle bedömmas. Oj oj nu förstår jag att det blir väldigt olika bedömningar på workingtest. Hur som helst så var det nu som man verkligen kände att kursen bar frukt. Före lunch hann vi med dirrigerings- och närsöksstationen.

Vi var rejällt kalla när klockan var 12 å vi fick gå in och äta varm och god pasta med köttfärssås. Efter rastning av hund var det dags för vår markeringsstation. Det gick riktigt bra även om faktist 2 utav hundarna knallade, både nybörjarhundarna. Övning fungerade i alla fall exemplariskt och trots att den i mångt och mycket var rätt enkel och alla hundarna klarade uppgiften så försvann många poäng på vägen till ett avslutad uppdrag för många utav ekipagen.

Sista övningen var en walk-up och där fanns verkligen mycket att diskutera.

Dagen avslutade men en liten sammafattning och sedan städning av huset vi bott i.

Vi lämnade Kratte Masugn strax före klockan 16 och var således hemma klockan 17:30.

Blev uppackning och sedan en promenad med vovvarna före middagen. Kvällen blev lugn och spenderade framför tvn.

Inga kommentarer: