onsdag, april 30, 2008

Halvdag

Idag var det halvdag på jobbet. Var tidigt på jobbet, före klockan 7 och började med att träna lite styrketräning. Jobbade sedan på fram till klockan 12 då vi avslutade dagen med gemensam lunch. Anne-Li och Per hade fixat en god morotssoppa med chili, gott bröd och västerbottenost.

När jag kom hem tog jag med hundarna upp i skogen. När jag släppt dem lösa efter att först ha passerat över järnvägen så smäller de första smällarna. Neo tar genast till flykten och försvinner mot järnvägen. Nu vet jag att han aldrig skulle stanna på spåret eftersom han vill söka till under träd eller i diken men det känns ändå inte bra när han blir såå rädd. Självklart kommer han inte när jag ropar så det är ingen vits å i skogen är han jättesvår att hitta. Tar med min Humla och går hem för att se om han tagit till flykten så långt men där finns han inte så jag går tillbaka till skogen igen.

Stannar på en plats och börjar köra stopp och inkallningssignal med pipa för att träna Humla. Berömmer mycket och då tar det inte lång tid innan Neo dyker upp igen. Kopplar honom och går sedan vidare som planerat upp i skogen.

När jag kommit djupare in i skogen släpper ajg Neo igen men han är låg som en tax och smyger mest omkring som en vålnad. Vi går ändå promenaden som planerat och han hänger med på avstånd. Tillbaka i sammhället igen så kopplar jag honom och som tur är så smäller det inte nått mera nu.

Kom hem strax efter klockan 16 och hinner slappa lite innan det är dags att göra sig iordning för att gå till Ida och Gösta. Där blir det grillad valborgsmiddag och trevliga samtal fram till nån gång efter midnatt då vi går hemmåt igen. Det är lugnt med smällande hon dem men nån utav grannarna avfyrade ändå en hel del raketer vid ett tillfälle under kvällen men Neo tog det OK, Humla är helt oberörd vilket ju känns skönt.

Inga kommentarer: