tisdag, april 15, 2008

Hundträning

Idag blev det snabba ryck på jobbet då en av verksamhetsutövarna fortfarande inte ordnat det som ålagts henne att åtgärda. Nu får hon tills på fredag på sig... Punkt slut!

Efter jobbet blev det snabbt ryck hem för att ta ut hundarna och rasta dem. Sedan fick Humla ligga platsliggning i 45 minuter medans jag tränade lydnad med Neo. Han var såå duktig idag så det kanske blir till att starta honom i lydnads 3:an till sommarn i alla fall.

Körde Rutan som han var klockren på. 10p varenda gång

Fotgåendendet är alltid lite överengagerat men jag tyckte att han klarade högersväng-halt bättre än vanligt och detta är annars ett problem som leder till sneda sitt.

Inkallning med ställande och läggande var riktigt bra idag. Fint tempo och snabba ställanden och lägganden.

Fjärrdirrigering funkade OK. Det är ju hans stora svaghet. På när håll funkar det perfekt. På avstånd blev det 0,5 kroppslängd fram på hela programmet.

Dumruta: Funkade riktigt fint, äntligen står han pall fast jag är bakom.

Efter det lydnadpasset åkte vi till Iggesund för att träna lite markeringar med Therese-Siv och Helena-Etta.

Gick OK tycker jag. Det som är Humlas svaghet är intensiteten ute på jobbet. Skulle vilja att hon jobbade snabbare och intenivare när hon letar. Farten ut och in var väl inga problem, det var ovanligt bra ut och in var det som vanligt gallopp även om hon ju inte är nån 100-knyckare.

Ett annat konstaterande var också att när hon kommer ut till rätt område stannar hon upp och letar med synen, inte med näsan så det blir det som vi riktar in träningen på nästa gång.

Humla gjorde ett riktigt fint linjetag upp på en kulle idag, det var jag riktigt nöjd med!

Efter träningen blev det full fart hem och in i duschen för trots att det var fint väder så blev jag frusen av att stå ute.

Inga kommentarer: