lördag, april 05, 2008

WT utbildning Dag 1

Lämnade Hudik tillsammans med Humla och Helena och Etta. Det var dags att styra bilen mot Kratte Masugn där SSRK Gävleborg anordnat workingtestutbildning för Lotta Treiber och Monika Lindström.

Kursen började klockan 09:00 med fika och ett teoripass fram till lunch. Teorin fram till lunch var i huvudsak inriktad på HUR man lägger upp ett workingtest, dvs vad och hur man ska tänka på när man lägger upp stationerna. Ett kort pass bestod också av poängsättning och då blir det såklart alltid diskussioner.

Man förstår nu hur olika man kan se på poängsättning och även om det finns uppsatta regler kring workingtest så spelar domaren en enormt stor roll och det viktiga är egentligen inte poängsättningen på en deltagare utan att man poängsätter deltagarna olikas prestationer likvärdigt hela tiden. Det är ju en tävling så bedömmer man lika hela vägen så blir det ju skillnade mellan deltagarna på "min" station i slutändan i alla fall. Sen att det skulle bli andra poäng om någon annan dömt det får man räkna med. Hoppas bara att det totalt sett blir rätt vinnare i slutändan.

Efter lunch blev vi indelade i grupper om 3-4 deltagare och fick då i uppdrag att lägga upp olika stationer. Jag hamnade i den grupp som skulle lägga upp markeringsövningen. Blev tre olika alternativ en enkelmarkering för Nkl, en dubbel för Ökl och en dubbel i linje för Ekl.

Här kommer lite bilder från när vi var ute och testade de stationer vi fått i uppdrag att lägga upp.

Kursledarna Monika och Lotta

Bengt med whirre, Kent och Roger i samspråk

Äntligen! Först var det Golden, sen Lab nu blir det nog en tollare här näst för HC

Daniel, Humla och Henry

Brix in action

Bengt och Dick testar Walk-up stationen

Ulrica på Ako på gäv på riktade närsöket

Bengt och min favvolab Whirre (Bhöver jag säga att han är tollarfärgad?)


Whirre in action

Olle verkar fundersam
På kvällen, efter att Humla och Ettan rastats och fått mat samt vi duschat så var det middag i smedjan. Himla mysigt och trevligt

Daniel, Roger, ?, Agneta, Henry och sören

Monika och Lotta

Bengt, Agneta, Olle, Monica och Lotta

Inga kommentarer: