torsdag, april 17, 2008

Hundträning del 2

Idag efter jobbet fortsatte vi där vi slutade på tisdagen hundträning. Började med att rasta hundarna och trän alydnad med Neo.

Han var duktig även idag. Idag körde vi dessutom lite vittringsapportering och han är lite framfusig när han kommer fram till pinnarna så de rör på sig när han nosar men han plocka upp den enda rätta varje gång och kommer in med dem fint.

Rutan gick OK även idag även om den inte var lite klockren.

Inkallningarna gick kanon, riktigt fina stopp varje gång.

Fjärren nöter vi vidare med

Sedan var det iväg till Iggesund för markeringsträning igen. Värmde upp genom att ställa upp oss i en stor triangel och kasta markering åt varann. Det gick helt OK, intensiteten när hon söker är fortfarande det jag känner att jag vill ha mera av och att nosen är med redan när hon kommer in i rätt område.

För att träna detta knöt vi en dummie i en lina och kastade en markering och drog sedan iväg dummiesen från området (ungefär som att en skadeskjuten fågel springer undan när den "störtat". Funkade bra, Humla gick ut till rätt område och hittade såklart inget. Slog på näsa och började ringa lite och tog sedan spåret och hittade dummiesen. Precis vad jag ville. Detta ska vi träna mera på.

Avslutade med en markering där vi störde hunden på vägen in genom att dra en annan dummies över deras färdväg. Detta var dock inget som helst problem för någon utav hundarna.

Så var kvällen träning klar, hem och käka och ladda för morgondagen...

Här kommer lite bilder. Lite trist att aldrig nån annan kan fota så att jag kunde få några bilder av Humla när hon jobbar. Här kommer i alla fall lite bilder:




Inga kommentarer: