torsdag, april 09, 2009

Bollar bollar bollar

Idag var det en helt hysterisk dag på jobbet. Egentligen självförvållat för inget var akut men jag kände bara att jag var väldigt effektiv och det gick helt enkelt till överdrift. Full fart hit och dit, fram och tillbaka. Telefonsamtal, besök osv. Ja, mer ska jag inte tråka ut er med...

Efter jobbet slog såklart huvudvärken till. Tog mig dock iväg till affären och handlade lite inför påsk och åkte sedan hem och bäddade ner mig. Det är kallt och ruggigt ute, inte alls mysigt!!! Hur som helst så hade huvudvärken släppt när klockan var strax efter 18 så då tog jag med hundarna och fem tennisbollar och åkte ut på golfbanan. Gick till ett litet skogsparti som i stort sett var helt snöfritt. Satte hundarna på banan och gick själv ut och gömde bollarna så att de verkligen skulle få söka. Fortsatte sedan att promenera för att ställa upp på andra sidan skogspartiet och skicka hundarna på sök. Redan nu tror jag att jag hade hunnit hitta 8 golfbollar!!!

Hur som helst så fick Humla börja. Hade tänkt skicka dem varannan men hon kom in så fort så hon fick ta en till, och en till innan Neo slutligen fick plocka in de två sista.

Fortsatte promenaden runt den lilla skogsdungen och fler golfbollar påträffades som åkte ner i min ficka. På andra sidan dungen la jag åter igen ut söket när hundarna inte såg utan roade sig med annat. Gick sedan och skickade från andra hållet. Humla fick börja även nu men skickade ut Neo strax efter så de letade parallellt. Det tar ungefär lika lång tid för dem bägge att hitta bollar och komman in. Det var bara en boll kvar när vi gick ut tillsammans för att ta in den, det var den enda bollen som låg synligt så jag hade tur och var glad för att de använder sina näsor istället för att söka med ögonen som annars är lite av en specialitet för Humla.

Promenaden fortsatte men några fler sök gjorde vi inte, fler bollar trillade dock ner i min ficka. Väl hemma var jag ju bara tvungen att kolla hur många jag hittat. Jag hittade ju 10 st på promenaden i måndags och det är rekord. Idag blev det hela 16 stycken!!!

Maten var klar när jag kom hem, blev en varm och god kycklinpaj. Klockan hade hunnit bli nästan 20:30 innan vi ätit klart så jag chattade lite med brorsan innan det var dags att packa lite inför påsken och sedan krypa till kojs

Inga kommentarer: