lördag, april 11, 2009

Påskafton

Vaknade och åt frukost i Enånger. Det var lite mulet till att börja med men vi bestämde oss ändå för att gå ut och gå en sväng. Vi fick samma runda som vi cyklade med hundarna igår men denna gång gjorde vi en paus för att titta på alla fåglarna vid Ängasjön, var rena Hornborgarsjön där idag.

Tillbaka i Ända blev det fika innan Katarina och Jonas med barnen åkte vidare för att hälsa på Jonas försäldrar några dagar. Vi var ute ytterligare några timmar och skottade och solade lite då det nu hade klarnat upp ordentligt.


Tog också fram dummiekastaren och sköt några skott men Neo blir så himla stressad så det blev bara varsin lång markering ut på täkten med anden som vi aldrig testat tidigare. Neo kastade den hit och dit och ville inte alls komma med den till mig men kul tyckte han att den var. Humla apporterade den klockrent utan några som helst problem.

För att avdramatisera skotten lite så fick Neo köra lite budföring med skott bara för att testa lite och det gick riktigt bra när jag skickade Neo till Henke som visade att han hade en tennisboll. Jag sköt ett skott och Neo fortsatte fint till Henke och då bröt vi där och gick in.

Innan vi åkte hem så åt vi lunch och väl hemma packade vi upp och sedan var jag bara tvungen att slappade ett par timmar i soffan. Var tvungen att vila lite innan det var dags att duscha och cykla till Ida och Gösta för middag.

Där blev det en riktigt god middag som först inleddes med en drink. Till förrätt blev det en kavringssmörgås med nubbesallas och til det öl och nubbe. Till varmrätt blev det lammfilé med rotsaktgratäng och en hemgjort jättegod rödlöksmarmelad och till det rött vin. Till efterrätt blev det ingefärsinkokta päron med cognatsgrädde.

Efter maten spelade vi Buzz men såklart dök min huvudvärk upp som på beställning så klockan 00:30 cyklade vi hemmåt och jag dök isäng. Blev en jobbig natt med många turer till kylskåpet för att byta kylmask.

Inga kommentarer: