lördag, april 25, 2009

Sommarvärme och viltträning

Idag kom sommarvärmen till Hudiksvall med +24 grader mitt på dan. Vi var på Byggmax och köpte fler stockar till tomtavgränsning, Henke skottade ut jordhögen på gården, bytte till sommardäck på Lilla röda (saaben) och jag åkte iväg och tränade med Helena.

Vi gick till en lite skogspöl och tränade med lite vilt. Gick och la ut vilt en bit i från en stick och skickade sedan hundarna varannan gång. Hundarna var sega men jag är supernöjd med Humlas upptag av allt vilt. Hon tog kråka, trut, gåsvingar och änder helt utan tvekan med superfina grepp.

Körde sedan markeringar över pölen och detta fixade Humla bra. Hon fick avsluta med ett sök med änder och gåsvingar och då var det helt OK fart på henne. Sökte fint, fina snabba upptag och fina avlämningar. Ska försöka få ut en film på detta så småningom.

Etta var VÄLDIGT seg och ville inte gärna gripa vissa fåglar. Senare visade det sig att hon hade fått vattensvans så det fanns väl en förklaring till det hela.

På väg hem stannade jag till vid min favorittjärn Kaffebönan och promenerade runt den blöta tjärnen med båda hundarna. De simmade båda en hel del och jag passade också på att prova dirrigera över Humla och det gick fint, dock hade vi inte apporter med så det blev bara mycket beröm och tjo och tjim.

På hemvägen handlade jag lite matsäck inför morgondagen och vi avslutade kvällen med att grilla igen. Det blir väldigt mört och gott i den nya grillen!!!

Inga kommentarer: