tisdag, april 07, 2009

Cykeltur

Idag efter jobbet blev det en snabb middag då Henke skulle iväg på Skepparkursen. Värmde Västerbottenlax från i helgen så det var såå synd om oss som "bara" fick rester. Hur som helst så byltade jag på mig kläder och tog fram cykeln. Det var kyligt ut, nollgradigt och väldigt fuktigt. Blev en dimma på glasögon när man cyklade...

Hur som helst så har jag bara cyklat med Neo några gånger i hans liv. Inte för att motionera utan mer för att vi snabbt ska ta oss till en plats. Kommer inte ihåg att vi cyklat med Humla men kanske.... Högst en gång i så fall... Å jag har definitivt aldrig cyklat med två hundar tidigare...

Idag tog jag med dem bägge två. Skulle cykla upp längst grusvägen i skogen. Det visade sig vara mjukt och lite geggigt men det gick en bit. Efter ett tag så fick jag dock vända för det gick verkligen inte cykla pga all moddig snö på vägen. Cyklade istället en annan runda men som tyvärr är asfalterad.

Till er som brukar cykla med era hundar:
- Hur långt cyklar ni och hur snabbt, trav eller gallop?
- Tänkte börja lugnt men vad är lugnt och lagom långt?


Nu visade det sig att det blev nästan 6km å ungefär 50-50 trav och gallopp. Tänkte att hundarna skulle vara helt slut när jag stannade och släppte dem lösa dem men då var de inte det minsta anfådda och Humla sprang genast iväg ut i snön och luffsade omkring. De har nog rätt bra kondis i alla fall eller ...?

Väl hemma blev det dusch för båda hundarna och sedan la vi oss för att se lite tv. Det visade dig nu att de nog var lite trötta trots allt. De var som två potatissäckar båda två och rörde inte en fena på hela kvällen.

1 kommentar:

Elin sa...

Hej!

Man kan ju lägga upp träningen lite olika beroende på vilken kondis hunden har.. Trav brukar jag mest hålla i eftersom det är hundens naturliga gångart för längre sträckor. Sen kan man ju lägga in galoppintervall också, stanna hunden, cykla en bit och kalla in.. Jag brukar alltid undvika hårt underlag, inte asfalt längre sträckor. Stretcha gärna efteråt, sålänge du inte har en överrörlig hund.

/Elin