torsdag, april 16, 2009

Nää, nu snöar det för fullt

Å jag som skulle träna avlämningar från vatten idag hade jag tänkt. Glöm det, nu ligger det några centimeter snö på backen och snöflingorna faller för fullt just nu. Jaja, vi kör väl ett sök ikväll igen då! Hoppas att Helena kan vara med denna gång så ska jag be henne lägga söket så får vi se hur det går när jag inte varit ute och klampat i terrängen.

Morgonen började i alla fall med ett träningspass för min del nere i källaren på jobbet. Känns alltid lika bra när man gjort bort det för ytterligare en vecka. Dagen i övrigt präglades av lite skrivelser och ett besök på macken som saneras.

Efter jobbet gick jag till Brukshundsklubben och tränade lydnad. Det var i huvudsak Neo som fick sig en "omgång". Han var duktigt fotgående, inkallning med ställande och läggande, rutan, dumruta och vittringsapportering fungerade jättebra. Det som verkligen inte fungerade var dirrigeringsapporteringen då jag inte vet vad som hände i hans huvud. Tragglade lite, var övertydlig och tillslut så trillade 25-öringen ner och då var det ju inga som helst problem. Väldigt fina upptag och inget jonglerande med apporten som det kan vara ibland.

Humla fick testa en vittringsapportering och ett rutskick och båda funkade bra så hon fick inte göra nått mera...

På väg hem från klubben kunde jag inte låta bli att testa lite hopp över fårstängsel. Neo hade inga som helst problem men i samband med ett återhopp lyckades han trassla in ena bakbenet så han blev hängande. Som tur är är Neo allt annat än ömtålig och har verkligen inte lätt för att få panik så han hängde där och sa ingenting. Jag kunde i lugn och ro hålla honom upplyft samtidigt som jag lyckades lossa bakbenet och sen var allt frid och fröjd. Hade gett mig den på att Humla skulle över också men det blev Neo som tog sig över igen (inte blev han skrämd av den händelsen inte...) och Humla lyckades hoppa genom staketet så då gav jag mig...

Väl hemma fick Neo stanna i huset medans jag och Helena la ett sök åt hundarna ute i skogen vid golfbanan. Blev ett hyffsat djupt sök där i huvudsak Etta och Humla fick jobba men på slutet även Noomi. Det funkade bra för alla hundarna och jag fick testa den nya kameran i skymning och regn.

Avslutade träningen med några avlevereringar från vatten men det fungerade då rakt inte, Humla lägger ner varje gång om jag inte står alldeles vid strandkanten. Blir sååå trött!!!

Kallt var det när jag kom hem vid 21-tiden och trött hade jag blivit så nått mera orkade jag helt enkelt inte idag.

Inga kommentarer: