söndag, april 05, 2009

Hundträning

Idag blev det en seg morgon men ack så skön. Steg upp vid 08:30 och sslappade framför tvn, skrev dagbok och tog det allmänt lugnt. Henke gick en sväng med hundarna på förmiddagen sedan åkte jag iväg till Iggesund klockan 12:45. Jag och Helena gick en promenad med hundarna, alla 5 och sedan satte vi in alla utom Etta och Humla så gick vi till brukets parkering och körde lite sög. Sökterrängen är den lättaste tänkbara, klippt gräsmatta men det är det enda området som är snöfritt. Lite träd och löv på backen gör ändå att man kan variera lite gran genom att lägga upp dummiesar i träden eller täcka över dem med löv.

Vi la ut söket med hundarna med oss och sedan skickade Helena Etta 4 gånger innan Humla fick ta in några. Varierade med att låta henne ta in 5 eller 6 stycken innan vi la ut söket på nytt. Totalt hade vi 11 dummiesar så det låg alltid 1-2 stycken kvar. Humla hade ett riktigt fint tempo hela tiden å det snarare ökade än minskade trots att vi säkert la ut söket 4 eller 5 gånger och skickade från olika håll varje gång. Skoj var det i vilket fall och det känns jätteskoj att äntligen ha kommit igång. Det är också roligt att vi har så likvärdiga problem så det är lätt att lägga upp övningarna, de passar båda våra hundar som behöver lite extra upptaggning och uppmuntran.

Kom hem vid 15:30, rörde om lite i snön på gården och åt sedan en varm smörgås innan jag godisfrossade lite och sedan somnade som en stock. Var helt borta när Henke väckte mig nån gång vid 18-tiden.

Efter middagen gick jag en promenad med hundarna i det riktigt gråa vädret. Senare på kvällen fick jag tillbaka huvudvärken igen så jag såg tv resten av kvällen

Inga kommentarer: