söndag, januari 24, 2010

E4:a promenad, datakrånger och gossiga valpar...

Dagen började vid 9 tiden då tvn i vardagsrummet i Enånger helt plötsligt gick igång av sig själv. Det var ju idé att stiga upp då så det var ju inget större problem...

Efter frukost tog vi med bollar och hundar och promenerade iväg efter den blivande nya E4:an. Först fotade vi dock den lilla husmusen som passade på att käka lite vid fågelbordet när det inte var några fåglar där.
Den var plogat så det var helt perfekt att gå på E4:an eftersom det ju inte är nån trafik som får köra där ännu. Mycket djurspår för hundarna att kolla av och sen var vi grymma med dem och kastade ut bollar i uppförsslänter med i alla fall 0,5 meter djup snö så de verkligen fick kämpa. Nått linjetag fick de också bara för att få rusa av sig ordentligt. Blev totalt 6km promenad men hundarna gick ju bra mycket längre och med mera motstånd. Kul att se vad som döljde sig i skogen där E4:an så småningom kommer att swischa fram.
Neo kämpade febrilt i den branta slänten med djupsnö. Han var dock smart genom att springa upp en bit och sedan backa och ta sats igen ytterligare en bit och sedan göra om grejer igen. Därav det breda spåret trots att Neo bara tagit sig fram där.


Humla däremot togs sig upp lite smidigare...


Parallelhämtning, vem ska komma tillbaka först?
Jo Humla kom i täten


Humla påväg upp för slänten...

Neo kommer tillbaka

Humla påväg tillbaka med bollen...

som små lämlar...

Neo påväg. Hyffsat bredbent eller hur?

Någon ville betona vem det är som bygger E4:an

Neo och Humla uppe på en sten
Vackert ljus över vägen

Humla på ett linjetag medan Neo ligger passivt

Neo fick också ett linjetag

Humla sitter snällt och väntar
Tillbaka i Änga käkade vi resterna av gåsen. Blev mycket viltsmak idag och inte lika gott tyckte jag själv. Sen blev vi alla slöa och halvslumrade framför skidtävlingarna på tv.

Vid 16-tiden efter ytterligare en rastningspromenad med vovvarna begav vi oss hemmåt. Det var då vi uppmärksammade dataproblemet. Vi kom inte ut på internet på nån av datorerna trots att uppkopplingen fungerade. Mycket märkligt!

Gunilla kom över och hon blev inte heller riktigt klok på problemet men av nån anledning började stationära fungera men vi lyckades inte få igång varesig Gunillas eller min bärbara. När vi slutligen gav upp gick vi över och gossade med valparna som idag blev en vecka å bara så snuttiga. Musiga gnällande och smackande djud när de snuttade från Ginny. De hade blivit ett könsbyte i valplådan idag då Roland och Gunilla upptäckte att det var 3 hanar och 3 tikar inte som de trott från början 4 tikar och 2 hanar. En miss första dag har levt med hela veckan men vid vägningen idag upptäcktes misstagen så nu är fördelningen helt jämn.

Avslutade kvällen med en pizza och Johan Falk på 4:an

Inga kommentarer: