måndag, januari 25, 2010

Fastedag 1

Japp, denna vecka får bli en fasterapportvecka. Har tillsammans med en kollega beslutat att vi ska fasta. Han har gjort det en gång tidigare men jag har aldrig gjort det tidigare så det är enbart som erfarenhet som jag ska testa detta. Har inga förväntningar på några resultat men eftersom vi gör det nu då jag ändå bestämt mig för att gå ner några kila så får fastan bli en form av kick-off om jag nu klarar av att hålla i det hela. Med min migrän som är rätt beroende av att jag äter ordentligt så är det risk för att det kan bli för tufft.

Hur som helst går det hela ut på att inte äta någon fast föda under 5 dagar. Bara diverse juicer (druv,- ananas,- äppel och grönsaksjuice), örtte samt buljong. Ingen höjdare men det bryter i alla fall mina dåliga vanor att småsmacka mellan målen samt att äta alldeles för stora portioner.

Idag fungerade det bra hela dagen. Efter jobbet åkte jag 5 km skidor (lite kortade en vänligt för att inte överanstränga sig) för det står dessutom att man bör fasta när man har det lugt eller t.o.m. är ledig samt att man ska undvika den kalla tiden på året så det är ju inte helt optimalt när man är fullbokad hela veckan och det är -18 grader ute.

På kvällen kände jag dock av hunger och frossa så jag tog ett fotbad och fick på så vis upp värmen igen.

Ny rapport kommer i morgon...

Inga kommentarer: