söndag, april 11, 2010

Årets första dopp

Sov helt värdelöst i natt förmoldligen för att jag ju legat så mycket igår. Såklart somnade jag nån gång strax före 8 i morse så jag vaknade inte förrän vid 09:30. Kollade lite nyheter, käkade frukost och gick sedan ut och skottade på gården. Det var ett helt underbart härligt väder, säkert runt 10 plussgrader och strålande sol.

Efter säkert 40 minuter bestämde vi oss för att åka och hämta sommardäcken i Enånger. Sagt och gjort, Henke fick gräva sig fram till portarna för att få ut släpet och sedan lastade han upp alla 8 däcken och spängde fast dem. Under tiden hann jag gå en hyffsat lång promenad längst blivande E4:an. Gick också av vid en bäck och kastade över ett par tennisbollar. Neo knallade och hämtade en boll men sedan gick jag bort med honom. Henke ringde så jag pratade med honom och sedan gick jag till en ny plats och skickade Humla ca 30 meter från bäcken bara för att se om hon ser vattnet som en gräns men inte då, hon kastade sig i, simmade över och hämtade bollen som hon dock droppade på mina fötter vilket såklart ledde till bannor. Vi gjorde om övningen och nu satt hon och lämnade av fint. Känns bra att veta att vatten är helt ok även om det är kallt. Skönt också att få banna henne med en gång så kanske vi slipper de där dropparna framöver. Vet inte varför jag är så skraj för att hon inte ska gå i vatten varje år, hon har ju aldrig vägrat tidigare så varför skulle hon göra det nu?

När vi kom hem fortsatte jag att skotta på gården och sedan klockan 13:45 åkte jag iväg till Iggesund för att träna lite hund. Vi körde sök och avslutade med markeringar med skott. Enkel trippemarkeringar bara för att kolla så att det inte är några knallningsförsök och det var det inte. Däremot så kommer det pip som alltid vid första skottillfälle för säsongen men det hoppas jag inte blir nått problem, det brukar inte bli det.

På väg hem fastnade jag i poliskontroll men det gick bara bra trots att jag inte hade med mig körkortet. Å sen när jag kom hem gjorde vi västerbottenlax till middag men efter det så däckade jag framför tvn för jag blev övermätt, åt alldeles föör mycket!

Inga kommentarer: