söndag, april 25, 2010

Elitklass nästa

Vaknade 15 minuter före klockan skulle ringa klockan 05:00 så jag steg upp, klädde mig, kokade tevatten och gav Humla mat. Väcket sedan Ljubo och meddelade att jag var redo att åka så han låste dörren efter mig. Rastade Humla innan jag åkte och sedan bar det av. Åt frukost i bilen, ett kokt ägg, lite apelsinjuice och en kopp kaffe.

Passerade Söderköping och stannade till och tankade och gick på toa innan jag fortsatte. Anlände till samlingen 07:50 och fick då reda på att hela 4 av 7 hundar hade strukits så jag skulle starta som nummer två och ta med min hund ner till provgenomgången direkt. Jösses nu var det snabba ryck!

Provgenomgången visade på ett medelsvårt prov. Lätt dubbelmarkering ute på blankvatten men där hunden skulle springa genom vassörja. Ca 50m lång landdirrigering följt av en ca 55meter lång vattendirrigering, inte så lång dirrigeringar altså men genom tungsprungen sörja och längst med land vilket ställde till det hela lite. Avslutning med vattensök i sörjan med 2 vilt och sedan ett landsök med totalt 5 vilt. Innan provet fick de dessutom gå och slå sönder isen innan provet kunde börja, kallt i vattnet altså!

Hur gick det då?
Transporten var inga problem, inte heller tollingen även om Humla gav ifrån sig nått litet andningspip.

Dubbelmarkeringen spikade hon och avlämningarna satt i hand även om det kändes som om jag delvis aggerade målvakt.

Landdirrigering krävde säkert 4 kommandon. Hon lyssnade bra och lydde alla anvisningar men det ska inte behövas så många kommandon på en så kort dirrigering...

Vattendirrigeringen krävde fler kommandon men hon lyssnade genomgående bra. Tror jag fick repetera ett komado två gånger då hon istället gick på egen vilja men annars funkade det bra men det var besvärligare än nödvändigt även om hon ju visade på sin dirrigerbarhet.

Vattensöket var tungt för Humla, hon hittade det ena viltet men eftersom hundarna fick så mycket vattenarbete i det kalla vattnet behövde jag inte skicka på den andra. Domaren ansåg att han sett att tillräcklig vilja att arbeta i vatten fanns så vi gick vidare till söket som hon plockade in snabbt. Provet var klart!

Blev en kort men nervös väntan. Skulle det räcka till ett 1:a pris? Tycker själv att det fanns saker att ta på och tänker då ihuvudsak på att dirrigeringarna inte var vad Humla brukar prestera. Avlämningarna satt i hand men kändes inte perfekta och en and kom ju inte in från vattensöket. Men min oro visade sig obefogad! Humla fick sitt 1:a pris och är nu kvalificerad till elitklass när nu det införs.

Här kommer lite bilder på Cissi och Hugo och Tina och Migo


Tack vare att det bara blev tre hundar till start och jag hade tankat och packat ihop allt så begav jag mig direkt efter prisutdelningen kl 11:30. Jag var enormt trött på slutet men körde i ett och kom hem efter 4 timmar och 15 minuter. Gick en kortis med Humla, packade upp och gick sedan och la mig en timma.

På kvällen blev det inte mycket verkstad!

Inga kommentarer: