onsdag, maj 21, 2014

Apporteringsträning på ny plats

Idag efter jobbet blev det middag och sedan åkte jag iväg till Masbo för att träna lite apportering. Blev bara jag och Anna och Anna hade redan lagt upp övningar när jag kom till platsen. Fyra olika dirigeringsplatser utan spår. Förutom jag och Anna så var Robin, blivande tollarägare också med.

Började med Humla som var seg idag. Gjorde övningarna men det var inget större engagemang kändes det som. Jag fick ta första dirigeringen till höger, sedan tog Anna den andra till höger. Jag tog sedan den tredje som var lång och gick till vänster och Anna avslutade med den sista upp till höger. På promenaden tillbaka bytta vi områden. La ut platserna igen och bytte hund.

Vinna fick precis samma dirigeringsområden och det var betydligt mera fart på henne. Den längsta som dessutom låg i Rådjursland (en ensilagebal som var utplacerad i området hade nog lockat till sig rådjuren så där var mycket spår och spillning. Hur som helst blev den för svår för Vinna men då tog vi Lizzie som hjälp. Efter att hon sett henne så klarade även Vinna övningen.

Inga kommentarer: