söndag, maj 18, 2014

Officiell brukspremiär

Idag var det dags. Kändes inte alls bra och trodde att jag skulle få erfara den kortaste tävlingen någonsin när jag drog startnummer 1. Åkte ut till Lintjärn där vi fick vänta ca 0,5 timma på spåret. Vinna började försiktigt och gick sedan i rätt riktning i precis lagom tempo. Stannade till vid ett träd och vände upp med första apporten i munnen. Yes! Spårade vidare och stannade upp. Jag sa sök spår för jag var osäker om hon gått ut ur vinkeln men då vände hon tillbaka till mig. Gick dock ut själv och fortsatte rakt fram över en sandväg. Vinklade och spårade i gamla hjulspår, bytte spår och stannade sedan till med apport nummer två i munnen. Fortsatte sedan spåra själv, vinklade och spårade mycket fint. Såg helt plötsligt slutapporten mycket tidigare än både jag och domarna förväntade sig. Vinna fortsatte rakt fram så jag viskade hennes namn lite försiktigt och hon stannade upp och vänder sig om och får då apporten i näsan och plockar den. Phu vilken tur! Orutinerad som jag är blir jag så glad att jag leker med slutapporten och låter henne kampa med den. Hmmm…. söker sedan kopplet och då lägger hon sig och gnager på pinnen. Attans också blev såklart märken så ett litet avdrag blev det såklart för det. Klumpiga jag! Blev ju så glad när hon hittat alla pinnarna.

När alla 8 hundarna gått sina spår hade bara två hundar hittat alla apporter. Det var väldigt torrt i marken och jag tror att det ställde till det lite för hundarna som inte heller är van värmen ännu. Inge hade altså full pott på spåret och 6 av de 8 ekipagen fortsatte till klubben för lydnaden.

Varmt på plan och en mera ofokuserad Vinna som ändå gjorde ett OK jobb vilket resulterade i poäng på alla momenten. När lydnaden var klar för alla ekipagen var det platsliggning å då var det 5 hundar som deltog och alla låg tack och lov. Dagen avslutades med budföring. Vinna gjorde sin bästa budföring någonsin och belönades med 10p. Här kommer samtliga poäng:

Spår 8,5/9p
Budföring 10/10p

Linförighet 8/7p
Framförgående 6/6p
Platsläggande 10/8,5p
Inkallning 9/9,5p
Apportering 8/8
Hopp över hinder 7,5/7p
Platsliggning 10/10p

Eftersom Vinna hade poäng på allt lyckades vi placera oss som nummer två med totalt 271,25p och såklart uppflytt. Här kommer bilder från dagen. Tack Christina Jonsson som tog bilderna på ActionVinna!!!

PlatsliggningBudföringInkallning DSC_1391cDSC_1389bDSC_1392b

När jag kom hem gick jag en sväng med tjejerna och sen blev det en sallad. Henke är fortfarande sängliggande även om han är betydligt piggare idag. Jag slappade en stund i solstolen mellan 16-17. Fixade på altanen och gick sedan in och uppdaterade hemsidan.

Kvällen blev lugn. Kände att jag också behövde slappa lite. I morgon väntar lite löpning efter jobbet. Årliga blodomloppet på igång!

Inga kommentarer: