torsdag, maj 01, 2014

Otippat men Vinna vann på riktigt

Idag var det dags för Hälsingeklövern. Det är en inofficiell brukstävling som döms av bruksdomare där man tävlar såväl individuellt som i lag. Alla brukshundklubbar i Hälsingland får delta och de tre bästa resultaten från varje klubb utgör laget. Man tävlar i den klass man är behörig och så räknas en snittpoäng ut för varje ekipage. I år gick Hälsingeklövern i Järvsö och jag hade anmält både Humla och Vinna. Humla i lägre klass och Vinna i apellen. Var tveksam om jag skulle starta med Humla då hennes stress kommit tillbaka i veckan och jag har ju inte tränat bruks med Humla. Platsliggning med skott har hon varit med om en gång och då satte hon sig upp och tittade på skytten. Kryp har jag aldrig tränat så det momentet kan jag överhuvudtagen inte köra. Inte heller framförgåendet har vi tränat sedan 2007 då vi tävlade Apellen. Ja ja det fick gå som det ville. Stressade hon upp skulle jag bryta.

De började med platsliggning lägre så Humla fick börja. Det var totalt 8 ekipage i lägre. När första skottet avgick satte sig Humla. Jag kommendera med kroppen ligg igen och efter några kommandon så la hon sig. När andra skottet kom satte hon sig igen. Jag försökte kommendera ner henne men hon blev nog tryckt då för då började hon sagt gå till mig. Jag struntade i det och hon fick komma till mig och la sig då fot. Där låg hon snällt tills platsliggningen var klar. Jaja, inte annat att begäran när hon inte är van vid situationen. Ska vi tävla officiellt får vi allt se till att lära in det momentet.

Efter den platsliggningen var det högre och elits platsliggning med skott och då passade jag på att träna lite fotgående med Vinna på planen brevid vilket funkade fint. Tittade till på några av de första skotten men släppte inte sin position vid min sida.

Hur som när det var dags för lydnadsmomenten så skötte sig Humla riktigt bra.

Linförigheten var helt OK. Pendlade något men 9p fick vi i alla fall vilket jag är jättenöjd med
Framförgåendet hade jag inte tänkt utföra för hon förstår inte Före. Slog mig att jag skulle testa att säga ut istället och det funkade faktiskt även om hon hade svårt att gå fokucerat framåt så lång. Särskilt förbi spånhögarna, de trodde hon nog var belöning. hur som helst så fick vi i alla fall 5p
Läggande under gång. Funkade fint 10p
Inkallning funkade också fint 10p
Krypet hoppade vi över så då 0p
Apportering har vi inga problem med så det blev 10p även där
Avslutade med hoppet. Tog ett onödigt DK och dessutom lättade hon rumpan lite innan mitt kommando så det blev 8p
Mycket nöjd med hennes arbetsinsats. Platsliggningen är en vanesak så det kan vi fixa till med lite träning tror jag. Humlas medelpoäng blev 5,76p trots två nollade moment.

2014-05-01 15.56.54

Efter det körde högre och elitekipagen å sen var det dags för apellen. Vi hade dragit startnummer 1

platsliggningen var det bara Vinna som låg hela tiden så det blev 10p
Linförigheten kändes bra men att den var så bra som 9,5p hade jag aldrig vågat hoppas på.
Framförgåendet hade vi precis börjat träna på så det hade jag tänkt hoppa över men testade i alla fall. Hon gick ut fint på mitt kommando men höll inte rak linje men höll sig hela tiden framför mig så vi fick 6p
Läggande under gång är hon duktig på 10p
Inkallning lika så 10p
Apporteringen gick också fint men hon stod när hon skulle lämna av så jag fick säga sitt. 9p
Hoppet tog jag ett dk på då det blev 8p

Mycket fina poäng gjorde ett snitt på hela 9,04p
2014-05-01 13.57.03

Vid prisutdelningen visade det sig att jag med Vinna, Lillemor med Freda (lägre) och Monica med ? (lägre) kom 1, 2 resp 4 totalt och då vann såklart Hudiksvalls Brukshundklubb. Vinna vann individuellt och för första gången var faktiskt priset kontanter så man blev 400kr rikare. Humla vann på utlottningen och fick ett kortkoppel så hon gick inte lottlös även om hon i totalen slutade först på 11 plats pga den nollade platsliggningen.

Vilken dag, hade väl aldrig kunnat tro att Vinna skulle gå sååå bra! Jätte, jätte nöjd med vår insats!!!

Vinnarbilderna individuellt och sedan Hudiksvall lag. Man skulle nästan kunna tro att jag och Lillemor färgmatchat oss…. Blinkar

DSC_1315DSC_1322

Efter tävlingen åkte jag via Hudiksvall och hämtade Neos medicin som vi glömde igår. Kom ut till Enånger vid 16-tiden å då blev det kort rastning innan slapp i soffan och senare middag.

Kvällen spenderades med Yatzy och tv.

1 kommentar:

Jenny sa...

Grattis till vinsten! När jag vann med Bella var det också prispengar :)