lördag, maj 10, 2014

Söta valpar, träning och en tjädertupp

Ja så rubriken förtäljer har det blivit lite allt möjligt idag men det är väl lika bra att ta det från början. Efter frukost åkte vi och lämnade in Saaben på verkstan. Vi har ju som jag sagt tidigare haft oflyt med fordonen. Santa Fen har ju varit in och ut på verkstan men nu verkar det som att felet är i alla fall tillfälligt åtgärdat så ska de byta en sensor vid nästa service. Saabens tändsats (?) har pajat och vi har just nu en lånad begagnad men vi måste såklart installera en ny så det får bli i veckan. Sen har vi ju båten som tagit in vatten i motorrummet så den är också på lagning. Mycket pengar på fordonen kommer att fullkomligt flöda ut från vårt hem den närmaste tiden… Ledsen

Hur som helst så blev Henke upphämtad av taxi vid 11 då han åker till Shanghai å då dammsög jag för första gången på två veckor. Behöver jag säga att det var hög tid med tanke på att Vinna men också till viss den Neo fäller just nu. Hua!

Efter det så åkte jag iväg till Zandra för att träffa valparna innan de lämnar till sina nya hem. Jag har alltid tyckt att tollarna är de gulligaste valparna som finns men jag vete tusan om inte wachtelvalparna är ännu sötare!?

Efter valpmys gick jag och Zandra och la ut ett mastodontsök med hela 21 dummiesar samt två dirigeringsområden. Vinna har förutom på viltträningen bara en gång tidigare fått ett sök som hon inte setts lägga ut och aldrig ett så stort och med så många dummiesar.

Gick och hämtade hundarna och eftersom Vinna var på helt nya marker fick hon börja. Tanken var att testa om hon hade en gräns för att gå ut men inte då. När hon hämtat in 10 dummiesar på raken fick hon vila. Inte för att hon inte skulle gå ut men ville inte att ork och motivation alldeles ska ta slut. När Jaga tagit in tre dummiesar fick hon dock ta in ytterligare tre och det gick bara fint.

Dirigeringarna gick inte lika bra men jag tror att orken började tryta lite å hon klarade dirigeringarna bra men hon klarar normalt betydligt längre injetag så de skulle inte vara några problem.

Innan vi slutade fick “unghundarna” ta ett par markeringar i sluttningen och båda spikade sina markeringar.

Grattis och Humla fick sedan komma ut och köra samma grejer men de fick köra söket samtidigt å det gick bra. De brydde sig inte om varan även om vi försökte skicka dem i olika områden så hamnade de nån gång i samma område men det innebar inga problem.

Neo rastade jag bara och sen gick vi in och fikade och pratade hundavel innan vi avslutade hos valparna igen.

På vägen hem från Enånger åkte jag via Iggesund och fotade Tjädertuppen som spelar alldeles intill vägen.

DSC_1365bDSC_1366bDSC_1371bDSC_1388b

Handlade innan jag åkte hem och då blev det en kort rastning för hundarna innan det var hög tid att gå in och göra mat och slängde också ihop en sockerkaka då det verkar som att man får besök i morgon… Blinkar

Kvällsunderhållningen var såklart Eurovisionsfestivalen. Heja heja!

Inga kommentarer: