fredag, maj 02, 2014

E-center och Mobacken

Lediga idag på en vanlig vardag å eftersom vi ändå var i Enånger så bestämde vi oss för att åka ner och shoppa lite på E-center i Söderhamn. Å det blev en hel del shopping. Tre olika Trädgårdsredskap, ett par skor, En tröja och ett par shorts. Henke köpte friidsbyxor… Blinkar

När vi var nöjda och satte oss i bilen så åkte jag till Bollnäs istället för till Enånger. Vi tog en tripp till Mobacken och har ni inte varit dit så åk dit! Vilket mysigt stället…. Måste tänka igenom lite över hur vi ska göra om på tomten och sen får det bli en tripp dit igen.

När vi skulle åka hem tänkte jag ta vägen via Arbrå och Nianfors men så fick vi en ingivelse och bitvis följa GPS:en istället men ändå inte… Det resulterade i att vi körde grusväg i 4,5 mil men till Enånger kom vi till sist.

Lasse och Birgitta hade kommit till Enånger när vi anlände. Vi käkade lunch om än sent och sen gick vi ut igen. Eftersom jag hade tagit med vilt till Enånger så tänkte jag att tjejerna skulle gå apportera lite. Kråkorna var helt tinade med änderna var fortfarande lite hårda. Gick och la ut ett sök och sedan gick Henke och Birgitta och och sökte en skadad katt som Henke sett i går.

Vinna fick börja och hittade först en kråka som hon svepte in. Hittade sedan nästa kråka och trots det så svepte hon in änderna utan minsta tanke på att äta. Åååååå var härligt. Har ju inte kunnat blanda vilt på söket för då har hon alltid ätit på änderna men inte idag!!! Rött hjärtaRött hjärtaRött hjärta

På kvällen blev det en gedigen grillad buffé. Grillat kött, Zuccini, champinjoner och haloomi. Inne gjorde jag och Birgitta , smördegs- och baconinlindad sparris, grekisk sallad och potatisgratäng.

Till efterrätt åt vi panacotta med havtornssylt som vi gjort på valborg men inte åt då och inte heller igår. Vilken tur!

Inga kommentarer: