söndag, augusti 25, 2019

Dag 2 på Tjp i Umeå och en utställningsdebut

Uppstigning klockan 06:30, packning, rastning och frukost före avresa till provplatsen. Idag skulle jag vara kastare på provet som hade en svårare upplägg idag. Igår var det ett traditionellt upplägg med tolling, 2 enkelmarkeringar på vatten, sök och en enkelmarkering på land. På dagens prov var det tolling, lång enkelmarkering på vatten, transport till söket, ännu längre vattenmarkering och sedan en lång landmarkering. Vädret var inte lika fint i dag men behaglig temperatur och inge regn i alla fall.

Hanna startade sist av nkl hundarna idag också. Fin ansmygning och idag var tollingen helt perfekt! Lugn och fin i passiviteten och fin markering på vatten.










Liksom alla andra hundar så klev Penny upp vid mig som kastade och skulle sedan springa landvägen hem. Då avbröt hon inlevereringen och la ner fågeln men hämtade den snabbt när Hanna skickade ut henne på nytt.








Fin transport till söket som sedan blev lite ineffektivt idag men hon fick ändå ganska snabbt in 4 av 5 vilt.





Vattenmarkeringen löste hon snyggt och nu såg Hanna till att Penny simmade tillbaka hela vägen och då levererades anden i hand.


 

Avslutande landmarkeringen såg hon ut att spika men gjorde som alla andra hundarna att hon vek av mot vattnet på slutet. Fick därför söka sig fram till anden som sedan levererades till Hanna.





Tack vare fin tolling och spontan i apporteringsarbetet idag så räckte det till ett 3e pris trots ett avbruten inleverering och lite ineffektivt sök. Sååå duktiga!!!

Då både Ökl hundarna ströks idag så var provet färdigt redan klockan 11. Här bilder på dagens samtliga pristagare


Å så på ekipaget som lyckades med bedriften att gå 1a pris bägge dagarna. Grattis Eleonor och Yes

Rastade då Esset på provplatsen, gjorde två korta stopp på vägen i form av IKEA i Umeå och Fjällräven i Övik men i övrigt körde jag hemåt så fort jag kunde. Anlände till Hudik klockan 17:30.

Gjorde räkningar och sedan hade Henke fixat middag och vi käkade. Fick dock magknip och ont i skallet efter det så jag var tvungen att lägga mig någon timmar.

När huvudvärken släppt fixade jag med bilderna från helgen och fick dessutom uppdatering från Emelie som ställde ut Kaliber officiellt för första gången. Det gick alldeles utmärkt med resultatet Excellent och placering 2 i öppenklass. Stort grattis Emelie till snygg utställningsdebut!



Jag kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över mina valpköpare och Vinnas valpar.

Inga kommentarer: