söndag, augusti 11, 2019

Storstädning och duktiga valpköpare

Lite seg efter kvällen i går så tog det lite lugnt på morgonen. Efter kaffe och skorpa med Vinna och sedan frukost. När den biten var avklarad satte jag igång och dammsuga huset som såg ut som råttbo. Henke dammsög husvagnen och Santa Fen som också såg ut som råttbon men nu är ordningen återställd och allt  är rent och fint.

Tog en “ordning och reda” promenad med tjejerna. En kort men väldigt strukturerad promenad ner till sjön där vi bara satt stilla en stund och gjorde ingenting. Lika strukturerad och fint hem igen. Då blev det lite varsågod träning. Båda tjejerna fick sitta å så la jag en godis i en skål. Sa respektive hunds namn och varsågod. Duktiga var dem bägge två. Esset fick också några skick till godisskål vilket fungerade väldigt bra.

Åkte och handlade på eftermiddagen och när vi kom hem la jag spår till tjejerna. Först gick vi en promenad på täkterna och sedan fick de gå spåren vilket de gjorde fint. Hann också med att plocka lite kantareller så nu har vi 8-10 liter att rensa.

Vi somnade allesammans efter detta så det blev sen middag för både oss och hundarna. Under tiden Henke fixade Ceasarsallad så rensade jag kantareller.

På kvällen blev det nostalgifilm i form av “Dirty Dancing”

Det kanke viktigaste av allt! Hanna och Penny startade appellen idag vilket resulterade i uppflytt och en andraplacering. Grattis Hanna och Grattis Angelica som också klarade uppflytt och dessutom placerade sig högst upp på pallen.

Inga kommentarer: