tisdag, augusti 27, 2019

En effektiv varm sommardag

Idag var det ett helt fantastiskt väder. På lunchen satt jag ute och käkade med EvaLotta och sen tog jag med tjejerna till brukshundsklubben. Där blev det bad med lite apportering för Vinna och sen lydnad uppe på plan. Esset fick för första gången apportera träapport och sen körde vi lite ingångar vid sidan.

Vinna fick köra metallapport och fotgående med ställande, läggande och sättande.
Termometern i bilen visade på 32 grader när jag åkte hem från jobbet. Med så fint väder måste man göra nått extra. Vi beställde därför Sushi men ställde det i kylen och gick först en promenad bort till Drevisfjärden.

Jag och tjejerna badade och för första gången apporterade Esset en apport på simdjupt vatten. Duktig flicka då hon har full fokus upp för avleverering också även om hon inte riktigt kom ända fram på filmen.

När vi kom hem blev det Sushimiddag ute på altanen.

Efter maten tvättade jag fönsterna i köket då jag stört mig på att de varit så skitiga den senaste tiden.
Henke rensade svampen från igår och jag klippte också klorna på Esset och sen somnade vi alla en stund på kvällen.

Kl. 21 såg jag Himmelsdalen och sedan blev vi sittande med sista Hungergamesfilmen fram till midnatt.

Sent i gårkväll fick jag höra att de som äger Essets pappa, farfar samt en tredje hund drabbats av något fruktansvärt. Lewis (Essets farfar) är död liksom familjens tredje hund, boardercollien Ash. Essets pappa Boss vårdas på Blå stjärnan. Hundarna har blivit förgiftade. Inledningsvis trodde man att det var råttgift men i nuläget är man inne på att de blivit förgiftade av alger pga algblomning. Nu håller vi alla tummarna för att Boss ska överleva detta! Alla tankarna går naturligtvis till Martinas familj! Så här skrev Anette om det inträffade


Inga kommentarer: