torsdag, augusti 22, 2019

En helt vanlig torsdag

Idag blev det en helt vanlig arbetsdag. Var iväg på en inspektion och passade samtidigt på att ta med hundarna och rasta dem i skogen. När jag kom tillbaka till kontoret lagom till fikat så var vädret så fint att jag kunder sitta ute och då är såklart hundarna också med.

På lunchen gick jag och EvaLotta en skogspromenad med tjejerna. Då fick de köra lite sök. Först fick Vinna söka av och ta in ett område med fyra dummiesar. Sedan la jag ut en dummies i området som Esset fick ta. Äntligt börjar hon kunna bära den stora dummiesen. Sökte (eller egentligen sprang) i området för hon vet inte vad sök är men när hon hittade dummiesen så plockade hon direkt upp den och kom in med den. Duktig flicka!

Efter jobbet åkte jag och Henke upp till Skjutbanan och la spår. Henke fick lägga ett spår till Vinna medan jag la ett till Esset. Det var sjutkväll med klass 1 vapen (älgstudsare) så under spårarbetet fick de några ordentliga smällar då sjutvallen låg inom 100 meter från bägge spåren som lag mitt emot vägen och på sidan om skjutvallen. Skotten innebar inga problem. Vid första smällen tittade Esset till men sen brydde hon sig inge. Däremot tycker jag att hon var lite luftigare i spåret än vad hon brukar. Kanske beror på att det var snårigare terräng och kort liggtid. Även Vinna var fladdrigare i spåret men det tror jag mer hänger samman med att det inte var jag som var spårläggare. Tror inte Vinna gått nått spår med annan spårläggare än mig. Ja undantaget viltspåren då…

Väl hemma gjorde vi middag och jag förberedde lite packning inför morgondagens suringskiva och helgens aktiviteter i Umeå.

Som vanligt (denna veckan) såg jag ett avsnitt av serien Himmelsdalen. Spännande…

Inga kommentarer: