onsdag, augusti 14, 2019

I´m in heaven!

Jobbade på som vanligt idag medan Henke var ledig och packade sig iväg till Falun och Sabaton Open Air.

Efter jobbet åkte jag hem och bytte om och sedan körde åkte jag iväg till “grodtjärn” där vi var ett stort gäng som skulle köra ett genrep då det är tre stycken som ska starta på jaktprov i helgen. Alla hade tinat vilt vilket vi inte tränat på riktigt med under det här året.

De som skulle starta fick börja, först en nkl hund och sen två öppenklasshundar som fick gå i par.
Innan träningen hade jag tagit ut Esset för att hon skulle få bekanta sig med lite olika vilt. Nu fanns trut, korp, kråka, kaja, skata, duvor, kanin och änder. Tidigare har hon bara träffat på skata, kråka och and. Hon nosade men försöker inte gripa om jag inte busar och låter henne jaga vilten.

När de som skulle starta var färdiga så tränade vi andra på lite moment. Då tog jag först ut Esset som bara fick vara på området och nu grep hon oprovocerat både trut, and, kanin och duva. Det finns hopp!

Efter det fick Vinna komma ut. Hon fick gå på ett viltsök med trut, korp, kaja, kråka och duvor. Oavsett när hon blir sämre så ska jag minnas denna kvällen. Vilket sök hon gjorde, vilken vilthantering, vilken hund!!! Världens bästa Vinna!!!




                                            Alla bilderna är tagna av Zandra Östlin

Hon galopperade så glatt i sin stil. När hon hittade vilten svepte hon in det utan att sakta in. Grymma upptag, perfekta grepp och fina avlämningar. Man kan inte ha en bättre vilthantering!

Kom inte hem förrän klockan var nästa 21. Då blev det palt till mig och mat till tjejerna. Förberedde lite inför morgondagen och slängde mig sedan i soffan en stund innan jag bestämde mig för att gå och lägga mig istället.

Inga kommentarer: