lördag, februari 08, 2020

Kollade in nya marker

Fick faktiskt en riktigt skön morgon trots den morgonpigga Esset. Frukost och gjorde matsäck innan jag tog tjejerna på en liten skogspromenad.

När klockan var 10:30 åkte jag ner mot Enånger där jag skulle träffa Göran och Zenitha för att kolla på markerna och stugan inför en kurs som vi ska anordna till våren. Tanken var också att vi skulle träna men det visade sig vara mera snö på vallen än hemma i vår skog. Snön hade dessutom blivit ganska hård så för att inte riskera skador på våra hundar så skippade vi träning. Vi promenerade istället en runda och kom då fram till att vi även skulle kunna ordna ett WT här uppe så kanske till hösten…

Det blev en promenad med de äldre tjejerna Vinna, Yazza och Selma då de fick springa och jaga varandra Sen tog vi ut småttingarna Esset och Chimay å de sprang ännu mera. De fick dessutom göra varsitt närsök och ta några markeringar.



Vi avslutade besöket uppe på vallen med kaffe och fika i solen mot stugväggen.

På vägen hem stannade jag till och bjöd Lasse och Birgitta på semlor i Änga. Passade också på att se herrarnas 15 km skidor vilket blev en lika tråkig tillställning som det brukar när herrarna tävlar i år. Promenad med tjejerna då de fick besök av två hundar som kom utspringande från en gård och sen några fågelapporter för Esset innan jag åkte hemåt.

Väl hemma hade jag planerat för lite pappersarbete. Essets handlingar ligger fortfarande löst i bokhyllan och det börjar bli en del papper nu. Gick därför igenom Neo och Humlas pärmar och slängde sånt som inte behöver vara kvar. Slog sedan ihop dem och gjorde en ny pärm för Esset. Skönt att äntligen få det gjort!

Hade handlat hem Lövbiff så till middag blev det lövbiff med pepparrot och sen såg jag såklart melodifestivalen och sen QX galan men nån stans där somnade jag. Hundarna sov sedan länge... Esset i soffan och Vinna hade brett ut sig på sängen i sovrummet.

Vaknade vid 00:30 å då sov hundarna också. Inte en enda gång sen vi kom hem hade de velat gå ut eller nått. De var riktigt trötta och nöjda med dagen tror jag.

Inga kommentarer: