söndag, februari 09, 2020

Snårig promenad med livet som insats

Hade funderingar på att åka och träna idag men ställde in det. Kändes skönt att bara ta det lugnt på hemmafronten. Låg faktiskt till 08:30 å sen blev det fika framför tvn med tjejerna. Såg lite skidor och gjorde sedan kaffe och macka som matsäck och promenerade iväg.

Gick genom Nordenholmskvarn och in i skogen. Tänkte släppa tjejerna men gick på färska älgspår så jag höll dem kopplade för säkerhetsskull. Gick ner på Drevisfjärdens is en bit men höll mig efter kanten då jag är osäker på hur tjock isen är. Såg dock att det var folk och pimplade långt ut på isen så det kändes rätt lugnt.

Hittade ett omkullvält träd vid strandkanten så där slog vi oss ner och intog en sen frukost och bara satt och försökte slappa. Onödigt tyckte Esset som hela tiden hittade pinnar att gnaga på.




Vi fortsatte promenera genom skogen bort till Grodtjärn som vi kallar den. Gick sedan efter åsen och passerade tillbaka över Rogstavägen.

Tänkte att jag skulle promenera efter Vibosjöns strand men oj vilket misstag. Supersnårigt och helt hopplöst med hundarna i koppel. Hade också en tanke att hasa över bäcken på ett omkullvält träd när jag kom bort till ån. Ännu större misstag då trädet som ligger på kanten på vår sida av ån var 1,5 meter upp i luften på den sida som jag nu kom. Det var dessutom fruktansvärt snårigt så jag svor och suckade och konstaterade sedan att jag inte skulle kunna klänga mig på trädet över ån utan att ramla i. Hmm hur skulle jag nu göra? Gå runt hela sjön orkade jag inte.

Tog mig ner på isen och lyckades ta mig ut trots att det var mjukt och löst i vassen efter kanten. Väl ute på isen kändes den stadig men jag skulle ju passera framför åmynningen. Tog ordentlig säkerhetsmarginal och kände mig för ordentligt men det var stenhårt så till sist kunde jag kliva i land vid bryggan.

Eftersom jag hade kaffe kvar blev den en till kaffepaus innan jag gick vår runda runt huset som jag inte gått på länge. Ville kolla om man kunde ta sig fram eller om det skulle vara för blött men det funkade bra så nu har jag två små korta rundor alldeles intill huset. Mycket bra!

Jag gick ut strax efter 11 och kom hem först efter klockan 14. En ordentlig promenad med andra ord.

Henke hade precis kommit hem från fjällen så vi gjorde varma mackor och såg tjejernas 10 km och åkte sedan iväg och handlade medan tjejerna fick stanna hemma och vila.

Vilade en stund på eftermiddagen och gick sedan en kort kvällspromenad före middagen då vi gjorde köttfärsbiffar. Hundarna var även idag mycket trötta och nöjda.

Inga kommentarer: