söndag, mars 06, 2022

En tur till Änga och viltträning på hemmaplan

 Efter att ha sett lite morgon tv och ätit frukost åkte vi ut till Enånger för att installera övervakningskameror med anledning av inbrottet de hade förra helgen. Medan Henke och Lasse fixade med kamerorna så gick jag och Birgitta en lugn promenad ute på täkterna och kollade till en lada som rasat tidigare och som nu eldats upp. Innan vi lämnade Änga så blev det lita fika på altanen. 

När vi kom hem hann vi se skidskytte och alpint innan träningsgänget kom för att köra träning vid Härbret där det nu är barmark i skogen. Vinna och Ecco fick börja och de fick köra med dummies. Långa enkel och dubbelmarkeringar, stadga och dessutom ett par dirigeringar. Avslutade med riktigt långa markeringar ute på isen där de inte finns några referenspunkter annat är kastarna. Gick ok det också. Så glad över att Vinna är så pigg i kroppen.

Efter dem så körde vi Chimey, Jazza och Esset och nu var det enbart vilt men med samma övningar förutom att vi ersatte de långa markeringarna ute på isen med ett fält med vilt istället. Esset var riktigt lugn och fin och markerade perfekt och apporterade allt hur bra som helst. Gåsen och korpen la hon ner på backen vid avlämning men de är så stora så jag tycker att det var ok. Övrigt vilt kom i hand.




En kort liten promenad med tjejerna på isen efter detta med lite fotografering innan solen gick ner men sen gick vi hem och förberedde middagen. Innan vi käkade tog vi ett dopp i baljan.


Lite tv i form av Allt för Sverige och sedan skulle vi se nått annat men då somnade både jag och Henke. En lugn och skön helg men en hel del aktiviteter och fint väder är till ända...


Inga kommentarer: